İzmir Barosu: Mücadelemiz Nefret Son Bulana Kadar Sürecek

13:45 . 17 Mayıs 2024

İzmir Barosu tarafından “17 Mayıs Homofobi, Bifobi, Transfobi, İnterfobi Karşıtı Gün” dolayısıyla İzmir Barosu merkez binasında, Özgür Kürsü’de bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu üyesi Av. Mesut Bilicitürk tarafından okunan açıklamada, insan haklarının herkes için olduğu ve haklardan yararlandırılma hususunda ayrım gözetilemeyeceği vurgulanarak “Sözde, eşitliği savunduğunu iddia edenlerin LGBTİ+’ların varlığını dahi tanımamaları karşısında, LGBTİ+’ların insan haklarını savunmaya devam edeceğimizi, kimseyi arkada bırakmayan bir insan hakları savunusu yürüteceğimizi tekrar ve tekrar dile getiriyor ve yüksek sesle haykırıyoruz: NEFRETE İNAT, YAŞASIN HAYAT!” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada toplumda LGBTİ+’lara yönelik önyargı ve nefretin varlığının yanı sıra bir de siyasi otoriteler tarafından dilde ve eylemde sürekli olarak hedef gösterildikleri vurgulanarak hayatın her noktasında, herkesin eşit bir şekilde yararlandırılması gereken haklarından sistematik olarak mahrum bırakıldıkları ifade edildi.

“Yaşam hakları ihlal edilmekte; ifade özgürlüklerinin üzerine devletin sopası inmekte, en basit tedavilere bile erişirken zorluklar çıkarılmakta; yaşama, eğitim ve çalışma haklarından da mahrum edilerek toplumsal hayata karışma ve kendilerini var etme hakları iyiden iyiye yok sayılarak tüm bu hakları sistematik olarak ihlal edilmektedir.” denilen açıklamada baskıların son dönemde daha da arttığı belirtilerek “LGBTİ+’ların, var oluşlarını simgelemek için kullandıkları bayraklar ve hatta birden çok rengin rastgele yan yana gelmesi dahi kriminalize edilmeye başlanmıştır.” ifadelerine yer verildi.