Adli Belge İncelemelerinde Gelişen Metotlar ve Belgelerde Sahtecilik Konferansı Yapıldı

İzmir Barosu tarafından 3 Ağustos 2018 günü “Adli Belge İncelemelerinde Gelişen Metotlar ve Belgelerde Sahtecilik” başlıklı bir konferans düzenlendi. İzmir Barosu Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans eş zamanlı olarak internet üzerinden canlı olarak da yayınlandı.

17:23 . 06 Ağustos 2018

Moderatörlüğünü İzmir Barosu üyesi Av. Tekin Mmeiş Özkan’ın yaptığı konferansa, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı ve Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi Eski Başkanı Prof.Dr. İsmail Birincioğlu ile Öğretim Görevlisi Av. Ahmet Karaöz’ün konuşmacı olarak katıldılar.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin, İzmir Barosu olarak ilkleri yapmanın heyecanı ve mutluluğu içerisinde olduğunu ifade ederek, bundan sonra İzmir Barosu’nda yapılacak tüm konferans ve seminerlerin zaman ayırıp gelemeyecek meslektaşlarımız için canlı olarak yayınlanacağını söyledi.

2014 yılında göreve gelirken önceliğimiz baro avukat içindir, bilgi ise güçtür diyerek yola çıktıklarını ifade eden Av. Mustafa Çetin, yönetime gelir gelmez öncelikle avukatların faydalandığı alanların fiziki koşullarını iyileştirmekle işe başladıklarını, buralarda avukatların kullanımına sunulan bilgisayarları yenilediklerini ve genç ofis, CMK aracı gibi hizmetlerle genç meslektaşlarımız için pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi. Bilginin güç olduğunu dile getiren Av. Mustafa Çetin ilk iki yıl 140 eğitim çalışması düzenlediğini, bu dönem de henüz tamamlanmamasına rağmen bu sayıya ulaşıldığını ifade etti. İzmir’deki üniversitelerle birlikte birçok ortak akademik çalışma yaptıklarını söyleyen Av. Mustafa Çetin bu çalışmaların mesleğe ve meslektaşlara çok büyük katkılar sağladığını düşündüğünü ifade etti.

Av. Mustafa Çetin, küreselleşen dünyada meslektaşlarımızın uluslararası işlere bakabilmeleri gerektiğini, vize kuyruklarında beklemeden her zaman yurtdışına çıkıp yabancı şirketlerle irtibata geçebilmeleri gerektiğini söyleyerek bu anlamda göreve gelir gelmez avukatların yeşil pasaportlu olması için mücadele verdiklerini, İzmir Barosu’nda bir araya gelen yaklaşık kırk baro başkanının bu konuda çalışmalar yaptığını ve o dönem TBMM’de bulunan tüm hukukçu meslektaşlarımıza avukatların yeşil pasaport sahibi olması gerektiğini anlattıklarını bununla birlikte gelinen noktada AB Bakanlığı’nın avukat sayısının fazla olmasından kaynaklı olarak bunu kabul etmediğini dile getirdi. Bu noktada İzmir Barosu bünyesinde Uluslararası İlişkiler Komisyonu’nu kurarak İzmir’de konsolosluğu bulunan bütün ülkelerin vize müdürleri ve vize veren birimleri ile tek tek görüştüklerini ve İzmir Barosu bünyesinde kurulan birimle bir gün sonrasına randevu alarak meslektaşlarımızı vize kuyruklarında beklemekten kurtardıklarını söyledi.

Av. Mustafa Çetin sözlerini, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar’ sözünü kendimize rehber ediniyoruz. İzmir Barosu olarak çalışmak üretmek ve yorulmak için burada bulunduğumuzu biliyoruz ve bundan sonraki çalışmalarımızda da mesleğimiz için, baromuz için meslektaşlarımız için çalışmaya, üretmeye, yorulmaya devam edeceğiz” diyerek bitirdi.

İlk oturumda Av. Ahmet Karaöz resmi ve özel belgede sahtecilik kavramı ve farklılıklar, sahtecilik soruşturmalarında tahkikat analizleri ve metodoloji ile gelişen eylem türleri, hile ve tuzak yöntemlerini anlatırken, ikinci oturumda konuşan Prof.Dr. İsmail Birincioğlu ise sahtecilik yöntemleri ve eyleme konu belgeler üzerinde adli incelemeler, yazı, imza ve tüm kimlik belgelerinde sahtecilikler ve adli belge incelemelerinde gözlem yapıları ile uygulama metotlarını anlattı.

AV. AHMET KARAÖZ'ÜN SUNUMU İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ >>>

KONFERANS KAYDINI AŞAĞIDA İZLEYEBİLİRSİNİZ