İzmir Barosu'na Ziyaretler

18.03.2017 12:52:30

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ farklı tarihlerde İzmir Barosu’nu ziyaret ettiler.

İzmir Barosu'na Ziyaretler

Ziyaretler sırasında Anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak olan referandumla ilgili değerlendirmelerde de bulunuldu.

Son dönemde özellikle Türkiye Barolar Birliği ve barolar olmak üzere referandum tercihinin hayır olacağını açıklayanlara karşı yargısız infazlar yapıldığını belirten İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan Anayasa değişikliğine ilişkin görüş ve düşüncelerini açıklamanın herkesin Anayasa ile güvence altına alınmış temel hakkı olduğunu ifade ederek “Türkiye’nin geleceğini yakından ilgilendiren Anayasa Referandumu’na ilişkin “evet” ne kadar yasal ve meşru ise “hayır”’ da o kadar yasal ve meşrudur” dedi. Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, bu noktada kuvvetler ayrılığını, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve yargı bağımsızlığını içine sindirmiş, Atatürk ilke ve devrimlerini kendine pusula olarak seçmiş her siyasi görüşe İzmir Barosu’nun kapılarının açık olduğunu ifade ederek ülkenin aydınlık geleceği için bu değerleri savunmaya devam edeceklerini söyledi.