MERKEZLER

7. Özel Hukuk Kurgusal Duruşma Çalışması-10.10.2015

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi 7. Özel Hukuk Kurgusal Duruşma Çalışması 10 Ekim 2015 günü İzmir Adliyesi 11. Ağır Ceza Mahkemesi Salonu’nda gerçekleştirildi.

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi 7. Özel Hukuk Kurgusal Duruşma Çalışması 10 Ekim 2015 günü İzmir Adliyesi 11. Ağır Ceza Mahkemesi Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Çalışma öncesi bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı ve Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mustafa Çetin, sözlerine Staj Eğitim Merkezi’ne zaman ayıran ve katkı koyan meslektaşlarımıza teşekkür ederek başladı. Av. Mustafa Çetin özetle şunları söyledi:

 

“Avukatlık mesleğine girişin yolu stajdan geçiyor bildiğiniz gibi. Sizler çok uzun, yorucu ve başarılı bir eğitim hayatından sonra bu mesleği seçtiniz. Başarılı bir staj döneminden sonra da mesleğe adımınızı atacaksınız.  

 

Çok değerli üstadların yanında staj yapıyorsunuz, onların tecrübe ve birikimlerinden yararlanıyorsunuz, İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi'nin müfredatı doğrultusunda eğitmen arkadaşlarımızın bilgilerinden tecrübelerinden faydalanıyorsunuz. Böylece mesleğe çok iyi şekilde hazırlanarak başlayacağınızı düşünüyoruz.

 

Seçmiş olduğunuz meslek çok kutsal, onurlu ve saygın bir meslek. Avukatlık hak arama, haksızlığa karşı çıkma mesleğidir. Başka bir deyişle halkın hak arama özgürlüğünün teminatıdır. Sizler de bu konuda bugüne kadar almış olduğunuz eğitimle katkı koyacağınızdan hiç bir endişem yok.

 

Mesleğe başladıktan sonra da, öncelikle her gün kendinizi yenilemeniz geliştirmeniz gerekiyor. Avukatlık Kanunu ve meslek kurallarına uymanız, meslek etiğine ve meslektaşlarınıza saygılı olmanız gerekiyor. “