Yargıtay Kararları Işığında İcra İflas Hukukunun Güncel Sorunları Konferansı Yapıldı

İzmir Barosu tarafından 6 Mayıs 2016 günü Yargıtay Kararları Işığında İcra İflas Hukukunun Güncel Sorunları başlıklı bir konferans düzenlendi.

17:55 . 09 Mayıs 2016

İzmir Barosu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Av. Talih Uyar ve Emekli İcra İflas Müdürü Hüseyin Demir konuşmacı olarak katıldı.

Konferans öncesi bir açılış yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin şunları söyledi:

“İcra İflas Hukuku konusunda üçüncü konferansı yapıyoruz. Geçen yıl yapılan konferansta Değerli Hocamız Av. Talih Uyar tarafından verilen notlarla hazırlanan kitabı baro birimlerinde meslektaşlarımıza dağıtmıştık. Bu konferans sonrasında da bu kitabı genişleterek yaklaşık bir ay içerisinde sizlere ulaştıracağız.

Biliyorsunuz bir süredir Baro Binamızda tadilat nedeniyle eğitim konferans ve seminerlere ara vermiştik. Ancak şubattan bu yana hem hafta içi hem hafta sonu çok yoğun sempozyum, seminer, konferanslar yapıyoruz. İlçelerden arkadaşlarımız merkezde yapılan çalışmalara katılamamaktan yakınıyorlardı. Bu ay içerisinde dört büyük ilçemizde meslektaşlarımızın talepleri doğrultusunda konferanslara başladık. Başkanımız ve Genel Sekreterimiz bugün Torbalı’da bir konferansa katılacaklar.  Aynı şekilde bu ay boyunca İzmir’de de hemen hemen her hafta sonu çeşitli çalışmalar yapacağız. Benim aklımda kalan ay sonunda avukat hakları konusunda Barolar Birliği ve birçok baronun katılımıyla yapılacak olan bir çalıştay var, yine iş hukuku günleri var. İstinafla ilgili hukuk ve ceza konusunda bir konferansımız olacak, 10 Haziranda sigorta hukukuyla ilgili bir çalışma olacak. Zaman ayırabilirseniz bu seminerlere katılmanızı öneririz.

Yönetime geldiğimiz günden bu zamana gerek meslektaşlarımızın eğitimi konusunda etkin rol almaya çalıştık gerekse meslektaşlarımız faaliyet gösterdikleri kültür, sanat, spor gibi tüm alanlarda destek olmaya çalıştık, olmaya da devam edeceğiz. Yine stajyerlerimizi çok yoğun bir eğitim programından geçirip mesleğe hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Son iki yılda aile hukuku, iş hukuku, borçlar hukuku, asliye hukuk, ticaret ve ceza olmak üzere yaklaşık 18 kurgusal duruşma yaptık. İzmir Barosu tarihinde ilk kez bu sene Yaklaşık 46 stajyerin katılımıyla kurgusal duruşma yarışması yaptık. Ve bu tecrübemizle Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen farazi duruşma yarışmasının bölge elemelerini İzmir’de yapıyoruz.

Çalışmanın başarılı geçmesini diliyor, sizleri şahsım ve İzmir Barosu Yönetim Kurulu adına saygıyla selamlıyorum.”