İzmir Barosu Kazandı

18:06 . 21 Ekim 2024

İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu 19-20 Ekim 2024 tarihlerinde yapıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Devrim Şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan genel kurul sonucunda kesin olmayan sonuçlara göre Av. Sefa Yılmaz İzmir Barosu Başkanlığını yeniden kazanırken, Baro organlarına da Çağdaş Avukatlar Grubu üyesi meslektaşlarımız seçildi.

Sonuçların açıklanmasının ardından Av. Sefa Yılmaz bir konuşma yaparak İzmir Barosunun 116 yıllık bir tarihi olduğunu ifade etti. “Çağdaş Avukatlar Grubu bu tarihin yaklaşık 50 yılında yer aldı ve yer almaya da devam ediyor.” diyen Yılmaz, genel kurul sonuçlarının kötücül dilin, nefret dilinin İzmir Barosu avukatları tarafından kabul görmediğinin göstergesi olduğunu dile getirdi. “Geçen seçimde de söylemiştim. Nefret diline İzmir Barosu avukatları geçit vermez. İnsan haklarını, hukukun üstünlüğünü önceleyen; kadından, çocuktan doğadan yana tavır koyan, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinden yana Çağdaş Avukatlar Grubu, İzmir Barosunun eksiksiz tüm kurullarında yer almayı başardı.” ifadelerini kullandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre Çağdaş Avukatlar Grubu 2698, İzmir Avukat Hareketi 2210, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu 2137 ve Mücadeleci Avukatlar Grubu 221 oy aldı.

İZMİR BAROSU BAŞKAN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ BİRLEŞTİRME TUTANAĞI

İZMİR BAROSU DİSİPLİN VE DENETLEME KURULLARI BİRLEŞTİRME TUTANAĞI