Atölye Çalışması: Malpraktis Davaları Ve Soruşturmaları

15:25 . 18 Ekim 2024

“Malpraktis Davaları ve Soruşturmaları ” konulu atölye çalışması düzenlendi.

Av. Mithat Kara ve Av. Abdullah Hızal’ın kolaylaştırıcılığında yapılan çalışmada; Tıbbi Uygulamanın Hukuka Uygunluk Temelleri, Hak Arama ve Savunma Yolları, Son Düzenlemelerin Hukuksal Süreçlere Yansımaları konularında sunumlar yapıldı. Çalışma, örnek pratikler ile soru ve cevaplarla tamamlandı.

İzmir Barosu Sağlık Hukuku Komisyonu’ndan sorumlu  yönetim kurulu üyesi Av. Anıl Güler yaptığı konuşmada, komisyon içi çalışmalarda, Sağlık Hukuku alanındaki yargı pratikleri hakkında bilgilenerek ve yüksek mahkeme kararlarını tartışarak bir çalışma yöntemi yürüttüklerini, İzmir Barosu olarak, meslektaşlarımızın önüne sıklıkla gelen, alan kapsamındaki hukuki uyuşmazlıklarla ilgili panel ve konferanslar düzenlediklerini belirterek bu çalışmanın da aynı amaçla yapıldığını belirtti.

Çalışmanın ardından, kolaylaştırıcı meslektaşlarımıza teşekkür belgeleri sunuldu.