10 Ekim Gar Katliamı’nı Unutmadık, Unutmayacağız!

12:21 . 10 Ekim 2024

Bundan 9 yıl önce, 10 Ekim 2015’te, temel bir insan hakkı olan barış hakkını savunmak için, Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’da buluşma sözü veren binlerce kişinin toplandığı Ankara Garı’nda, iki IŞİD militanının bombalı saldırısı sonucu 104 yurttaşımız yaşamını yitirdi, yüzlercesi yaralandı.

Bombaların patladığı yer,  Beştepe’ye 2.5 km, Emniyet Müdürlüğüne 2 km. mesafedeydi. Binlerce kişinin miting için buluşacağı bölgede herhangi bir arama yapılmamış, gerekli ve yeterli önlemler alınmamıştı. Türkiye'deki bu en büyük sivil katliam sonrasında, saldırganları sınırdan başkentin ortasına  kadar getiren asıl failler, buna göz yumanlar ve yol verenler hiçbir zaman yargı önüne çıkarılmadı. Firari sanıklar yakalanmadı.

Bugün geldiğimiz noktada barış ve demokrasi savunucularının, adaletin tecelli ettiğine inanması bekleniyor.

Ankara Garı Katliamı’nın hedefi demokrasi ve barıştır. Tarih boyunca barışı ve demokrasiyi savunanlara yönelik saldırılar, barış ve demokrasi talebini, umudu ve mücadeleyi hiçbir zaman ve hiçbir şekilde engelleyemedi, yok edemedi.

Katliamda yaşamını yitiren yurttaşlarımızı bitmeyen bir özlem ve sevgiyle anıyoruz.

Ölümü değil yaşamı, savaşı değil barışı savunuyoruz!