İzmir Barosu Tarafından "İcra ve İflas Hukukunun Güncel Sorunları" Semineri Düzenlendi

17:06 . 07 Ekim 2024

“İcra ve İflas Hukukunun Güncel Sorunları” konulu seminer 4 Ekim 2024 Cuma günü İzmir Barosu konferans salonunda düzenledi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz, 2022-2024 döneminde yaklaşık 1370 meslek içi eğitim çalışması gerçekleştirildiğini belirterek, bu dönemin İzmir Barosu tarihindeki en yoğun meslek içi eğitim dönemi olduğunu ifade etti. Av. Yılmaz, konuşmasında avukatların mesleki anlamda doğru ve güncel bilgiye ulaşmasının önemine değinerek konuşmacılara ve konferansa katılan meslektaşlarımıza teşekkür etti.

Seminerin ilk oturumunda Prof. Dr. Mine Akkan, ilamlı icra ile ilgili güncel sorunları ele aldı. Prof. Dr. Muhammet Özekes ise ilamsız icranın yapısal sorunlarını ve bazı örneklerini inceledi.

Seminerin  İkinci oturumda Prof. Dr. Oğuz Atalay, güncel mevzuat ve içtihatlar ışığında konkordato konusunu anlatırken, Dr. Abdulkadir Haşhaş ise külli icraya genel bakış ve iflas konusundaki güncel sorunları değerlendirdi.

Yoğun katılımın olduğu seminerin sonunda Av. Sefa Yılmaz, konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim etti.

Konferans kaydını aşağıda izleyebilirsiniz.