HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Panel : Çocukların Ekonomik Sömürüsü Bağlamında MESEM Uygulamaları

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

16:27 . 27 Haziran 2024

“Uluslararası Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü” kapsamında 26 Haziran 2024 Çarşamba günü İzmir Barosu konferans salonunda İzmir Demokrasi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ayça İzmirlioğlu ve Eğitim- Sen Buca Süleyman Şah MTAL İş Yeri Temsilcisi öğretmen Caner Kuşçu’nun katılımı ile “Çocukların Ekonomik Sömürüsü Bağlamında MESEM Uygulamaları” başlıklı bir panel yapıldı.

 

Panelin açış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz “Güncel ama aynı zamanda çok eski bir konu. Bilgilerinizi pekiştirmek ve tazelemek için bu sıcak yaz gününde panele katılmak üzere buraya geldiğiniz için teşekkür ederiz. Çalışmayı planlayan ve düzenlenmesine katkı sunan Çocuk Hakları Merkezi gönüllülerine de teşekkür ederim.” dedi.

 

Dr. Öğr. Üyesi Ayça İzmirlioğlu, konuyu mevzuat bağlamında kapsamlı olarak ele alıp mevcut durumun iyileştirilmesi için mevzuat değişikliği önerilerini iletti. Caner Kuşçu ise verili durumdaki MESEM uygulamalarını ve söz konusu uygulamanın çocukların üstün yararına aykırılığını istatistikler ve örneklerle açıkladı.

 

 Katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla panele son verildi.