İzmir Depremi Davalarından "Barış Sitesi" Davası İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde Görülmeye Devam Ediyor

10:33 . 17 Mayıs 2024

30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen İzmir Depremi’nde 11 yurttaşın vefat ettiği ve çok sayıda yurttaşın yaralandığı siteye ilişkin yargılamanın ikinci duruşması yapıldı.

Kamuoyunda “Barış Sitesi Davası” olarak bilinen ve kamu görevlilerinin yargılandığı dava, bilinçli taksir ile birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçlarınında oluşması ihtimali nedeniyle görevsizlik kararı verilerek Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk celsesinde İzmir Barosunun katılma talebi reddedilmişti. 15.05.2024 tarihinde ikici celsesi gerçekleştirilen davanın duruşması bir sanık ile bir kısım müştekilerin ifadesinin alınması ile devam etti. Müştekiler ifadelerinde şikayetlerini dile getirerek katılma taleplerini Mahkemeye ilettiler.

İzmir Barosunu temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aylin Aras Öztürk’ün gözlemci olarak katıldığı duruşma, taraf teşkilinin sağlanması ve ifadesi alınmayan müştekilerin ifadesinin alınması ile sanık müdafilerinin bilirkişi incelemesi talebi değerlendirilmek üzere saat 14.20'de görülmek üzere 17.11.2024 tarihine ertelendi.