HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

İzmir Barosu Başkanı Yılmaz: "İnsanlık Onuru İşkenceyi Yenecek"

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

09:31 . 16 Mayıs 2024

İzmir’de Van protestolarına katılmalarından ötürü dün sabah saatlerinde gözaltına alınan kişilerden bazılarının çıplak aramaya, işkenceye maruz bırakılması üzerine dün öğle saatlerinde İzmir Adliyesi önünde yapılan açıklamaya katılan İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz, gözaltına alınanların insanlık onuruna yakışmayacak bir muameleye tabi tutulduğunu belirterek "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" dedi.
 

Av. Sefa Yılmaz " Ülkemizde neredeyse her gün yeni bir hukuksuzluk yaşıyoruz. Çağrı üzerine ifade vermeye gidebilecek yurttaşlarımız ne yazık ki sabaha karşı bir operasyonla gözaltına alındı. Bu gözaltı işlemi sırasında da ne yazık ki insanlık onuruna yakışmayacak bir muameleye tabi tutuldular. Oysa bu konuda yasal düzenlemeler o kadar açık ki. İzmir Barosu bugüne kadar insanı yok sayan anlayışa hep karşı durdu. Bundan sonra da karşı durmaya devam edecektir." dedi.
 

Emniyette Çıplak Arama Yapılması Yönünde Israrlı Bir Tutum Var
 

"Bizim mücadelemiz haksızlıklarla, hukuksuzluklarla, insan haklarına uzanan ellerle." diyerek sözlerini sürdüren Yılmaz, şunları söyledi:
 

"Diyoruz ki insanlık onuru bir gün bu hesapsızlardan mutlaka hesap soracak. Biz İzmir Barosu olarak bugüne kadar insan haklarından, temel hak ve özgürlüklerden yana tavrımızı ve düşüncemizi her platformda ifade ettik. Bizler meslektaşlarımızla sabahtan bu yana işkencenin önüne geçebilmenin yollarını arıyoruz ama ne yazık ki emniyette sistemli ve iradi bir biçimde çıplak arama yapılması yönünde ısrarlı bir tutum var. İşte bu tavır ve düşünce ne yazık ki bugün ülkemizi bu aşamaya getirdi. Her zaman söyledik. Her zaman söyleyeceğiz. İnsanlık onuru işkenceyi yenecek."