HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Unutmadık Affetmedik Affetmeyeceğiz

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

13:54 . 13 Mayıs 2020

Soma katliamının üzerinden 6 yıl geçti ve bu süreç boyunca ailelerin acısı hiç dinmedi çünkü adalet mekanizması onlar için işlemedi, işletilmedi. Asıl katiller beraat ederken sorumluların bir kısmı yargılandı ve verilen düşük cezalardan sonra çıkarılan infaz yasası ile birlikte “af” yolu da açılarak 301 madenci ile birlikte aileleri de bir kez daha öldürüldü.

 

Ve maalesef, 301 kişinin öldüğü 176 kişinin yaralandığı bir katliamdan hiç ders çıkarılamayarak maden ve inşaat işçileri başta olmak üzere birçok işçi iş güvenliğinin sağlanmadığı koşullarda canları pahasına çalıştırılmaya, kimi zaman ise ölüme terk edilmeye devam ediyor.

 

Bugün Soma faciasıyla başlayan çığlık 301 madenci ile birlikte unutulsun istense de tüm sorumlular hak ettikleri cezaları alana kadar ve işçilerin iş ve can güvenliği sağlanana kadar bu çığlığı hatırlatmayı sürdüreceğiz.

 

Sermaye sınıfı için her ne pahasına olursa olsun cezasızlık kültürünü savunanlara, Soma’da olduğu gibi iş güvenliği yatırımlarının aksatılmasından ve üretim zorlamasından patron değil de alt düzeydeki çalışanlar sorumluymuş gibi davrananlara, Soma faciasında oğlunu kaybetmiş bir babanın sözleri ile sesleniyoruz;

 

"Sahi size adalet lazım olmayacak mı ?"