HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Ankara Barosu Uluslararası Hukuk Kurultayı’nda İnsan Hakları Merkezlerinin Niteliği, Sorunları ve İzmir Pratiği Sunumu Yapıldı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu İnsan Hakları Merkezi'nden sorumlu yönetim kurulu üyesi Av. Deman Güler, Ankara Barosu tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen Uluslararası Hukuk Kurultayı’nın "İnsan Hakları ve Hak Savunuculuğu" başlıklı oturumunda "İnsan Hakları Merkezlerinin Niteliği, Sorunları ve İzmir Pratiği" isimli bir sunum gerçekleştirdi.

16:06 . 13 Ocak 2020

İzmir Barosu İnsan Hakları Merkezi'nden sorumlu yönetim kurulu üyesi Av. Deman Güler, Ankara Barosu tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen Uluslararası Hukuk Kurultayı’nın "İnsan Hakları ve Hak Savunuculuğu"  başlıklı oturumunda "İnsan Hakları Merkezlerinin Niteliği, Sorunları ve İzmir Pratiği" isimli bir sunum gerçekleştirdi.

 

Av. Deman Güler, baroların insan hakları ile ilgilenmesinin temel nedenlerini, hukuki gerekçelerini, baroların insan hakları çalışmalarının tarihsel evrimini, İzmir Barosu İnsan Hakları Merkezi’nin tarihi, işleyişi ve gerçekleştirdiği çalışmaları temel alan sunumunda "Türkiye'de baroların İnsan haklarına olan ilgisi uzun yıllara dayanıyor. İnsan hakları alanında mücadele veren merhum İstanbul Barosu Başkanı Orhan Adli Apaydın ve İzmir Barosu Başkanımız Av. Güney Dinç en ağır baskı koşulları altında insan haklarına dayanan bir hukuk devletinin mücadelesini veren onlarca örnekten sadece ikisi. Bireysel mücadele zaman içinde kurumsallaştı, komisyon ve merkezlerle sürdürülmeye başlandı. İzmir Barosu İnsan Hakları Merkezi de 1995 yılından beri bu alanda çalışan en köklü merkezlerden biri. İzmir Barosu olarak başlattığımız İzmir İnsan Haklarının Başkenti vizyonu ile yerel yönetimlere, sivil topluma, sendikalara, siyasi partilere yol göstermek istiyoruz. Bu konuda somut başarılar da kazandık. Umutluyuz, bizi en kötü koşullardan içimizde yaşattığımız bu umut çıkaracak" dedi.

 

Diyarbakır Barosu ve Ankara Barosu temsilcilerinin de katıldığı oturum sonrası Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. Aşkın Demir katılımcılara sunumlarından dolayı tebriklerini ileterek birer teşekkür belgesi takdim etti.