HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Avukatların Gözünden Geri Gönderme Merkezleri ve İdari Gözetim Alanları Çalıştayı İzmir Barosu Ev Sahipliğinde Yapıldı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu ev sahipliğinde Geri Gönderme Merkezi bulunan illerimiz Barolarının katılımıyla “Avukatların Gözünden Geri Gönderme Merkezleri ve İdari Gözetim Alanları Çalıştayı” 29 Haziran 2019 günü gerçekleştirildi.

14:21 . 01 Temmuz 2019

İzmir Barosu ev sahipliğinde Geri Gönderme Merkezi bulunan illerimiz Barolarının katılımıyla “Avukatların Gözünden Geri Gönderme Merkezleri ve İdari Gözetim Alanları Çalıştayı” 29 Haziran 2019 günü gerçekleştirildi.

 

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kocaeli ve Muğla barolarının temsilcileri ile İzmir Barosu Göç İltica Komisyonu üyelerinin katıldığı çalıştayın açılışında konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, bitmek bilmeyen savaşların, iç karışıklıkların, politik ve askeri müdahalelerin, cinsiyet ve cinsel yönelim temelli ayrımcılıkların, dinsel, ırksal, mezhepsel çatışmaların insanları vatanlarından ettiğini ve onları yaşayabilecekleri yeni yurtlar aramaya mecbur bıraktığını söyleyerek on yıl öncesine kadar mülteci meselesine uzaktan bakan Türkiye’nin de bugün 4 milyonu aşan sığınmacı ile dünyada en fazla mülteci ağırlayan ülke konumuna yükselmiş durumda olduğunu söyledi. Av. Özkan Yücel, evlerinden, yurtlarından uzakta, kendilerinden kaynaklanmayan sorunlarla baş etmeye çalışan bu insanlar için ortaya konulan çabanın çok değerli ve takdir edilesi olduğunu ifade ederek, “umarım bu çalışmadan mülteci haklarının geliştirilmesi konusunda önemli sonuçlar ortaya çıkacaktır” dedi.

 

Çalıştayın “Avukatlık Hukuku Yönünden GGM’lerin Değerlendirmesi” başlıklı ilk oturumunda, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne ait geri gönderme merkezleri ve kolluğa ait idari gözetim alanlarında avukatlık hizmeti veren meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlar, durum tespiti ve çözüm önerileri ele alındığı sabah birinci oturumda ele alınırken öğleden sonra gerçekleşen ikinci oturumda ise kişilerin tutulma koşulları, durum tespiti ve çözüm önerileri “İdari Gözetim Altındaki Yabancılar-Merkez Şartları Yönünden”  başlığı altında değerlendirilmiştir.

   

“İzmir Barosu 29 Haziran 2019 - Avukatların Gözünden Geri Gönderme Merkezleri ve İdari Gözetim Alanları Çalıştay Raporu” adı altında e-kitapçık hâline getirilecek çalıştay raporu Türkçe ve İngilizce olarak iki farklı dilde yayınlanacak ve başta Göç İdaresi Genel Müdürlüğü olmak üzere ilgili ulusal ve uluslararası tüm kamu ve sivil toplum kuruluşları ile paylaşılacaktır.