HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

35. Yılında Aydınlar Dilekçesi Konuşuldu

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu tarafından “Aydınlar Dilekçesi’nin 35 Yılında Türkiye’de Demokratik Düzene İlişkin Gözlemler ve İstemler” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

13:37 . 17 Mayıs 2019

İzmir Barosu tarafından “Aydınlar Dilekçesi’nin 35 Yılında Türkiye’de Demokratik Düzene İlişkin Gözlemler ve İstemler” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

 

Baro Yönetim Kurulu üyemiz Av. Afhan Topel’in kolaylaştırıcılığını yaptığı söyleşiye önceki dönem başkanlarımızdan Av. Çetin Turan, Av. Cemal Nedret Erdem ve Av. Erol Özcan katılırken Aydınlar Dilekçesi’ni imzalayan çok sayıda İzmir Barosu üyesi meslektaşımız da dinleyici olarak katıldı ve sürece ilişkin bilgilendirmelerde bulundular.

 

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Baro Başkanımız Av. Özkan Yücel, Aydınlar Dilekçesi’nin hazırlandığı tarihten bu yana ülkemizde neredeyse hiçbir şey değişmediğini vurgulayarak “12 Eylül döneminin faşizmi bugün hala bu ülkede egemenliğini sürdürmeye devam ediyor. Egemenin adı değişmiş, göstermelik bir demokrasi ortaya konmuş. İşte bugün halkın sandıklara yansıyan iradesinin bile iptalini sağlayan bir noktaya gelmiş durumda” dedi. Benzer bir çalışmanın yeniden yapılması gerektiğini ifade eden Av. Özkan Yücel, “çünkü bunları bilmeden, konuşmadan demokratik bir ülkede yaşamanın, insan haklarına dayalı bir ülkede yaşamanın, demokrasiyi egemen kılmanın mümkün olmadığını düşünüyorum” dedi. O dönemde Aydınlar Dilekçesi’nin altına imza atmanın bugün başka dilekçelerin altına imza atmak kadar güç ve zor bir iş olduğunu dile getiren Av. Özkan Yücel, sözlerini “o yüzden İzmir Barosu mensuplarının o dilekçenin altında imzası olması, o gün bu dilekçeye imza atan ağabeylerimle, üstatlarımla, meslektaşlarımla aynı yolda yürüyor olmak, bir İzmir Barosu üyesi olarak, İzmir Barosu’nun Başkanı olarak ayrı bir gurur kaynağı. Çünkü tarih onları yazıyor, hukuka aykırı işlemleri yapanları değil” diyerek tamamladı.

 

Söyleşiyi aşağıda izleyebilirsiniz.