Uğur Mumcu İzmir Barosu’nda Anıldı

24 Ocak 1993 tarihinde uğradığı bombalı saldırıda yaşamını yitiren gazeteci yazar Uğur Mumcu ölüm yıldönümünde İzmir Barosu’nda şiirler ve şarkılarla anıldı.

15:50 . 25 Ocak 2019

Baro Başkanımız Av. Özkan Yücel etkinlik öncesi yaptığı konuşmada Türkiye’de çok sayıda aydın, demokrat, gazeteci ve yazarın faili meçhul cinayetlerde katledildiğini belirterek “biz yıllardır bu cinayetlerin faillerini bulmak için, onların faillerinin yargı önüne çıkarılması için çaba harcıyoruz” dedi. Başka bir dünya, başka bir ülke, başka bir toplum mümkün diyerek yola çıktıklarını söyleyen Baro Başkanımız Av. Özkan Yücel “biz bu uğurda mücadele etmeyi hiçbir zaman bırakmayacağız. Türkiye’nin aydınlık geleceği için söz söylemiş,  bu uğurda canını vermiş bütün şehitlerimiz için, bu ülkenin bütün insanları adına gayretleri ve bize bıraktıkları miras için teşekkür ediyoruz. Bugün Uğur Mumcu için buradayız ama sadece Uğur Mumcu değil, bu uğurda kaybettiğimiz çok sayıda devrim şehidimiz, çok sayıda demokrasi şehidimiz var. Bu cinayetlerin her birinin aydınlanması için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Bu hepimizin boynuna borçtur” dedi.