09.09.2018 01:31:07
İzmir Barosu, Foça’daki Deniz Kirliliğini Yargıya Taşıyor

31.08.2018 günü FOÇA ilçesinde kaynağı belirlenemeyen bir petrol / kimyasal madde sızıntısı olmuştur.İzmir Barosu Başkanlığı olarak; gerçeklerin aydınlığa çıkması için hukuk mücadelemizin devam edeceğini, gerçekleri sonuna kadar savunacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

İzmir Barosu, Foça’daki Deniz Kirliliğini Yargıya Taşıyor

31.08.2018 günü FOÇA ilçesinde kaynağı belirlenemeyen bir petrol / kimyasal madde sızıntısı olmuştur. Bu sızıntı çok geniş bir alanını kaplamış bulunduğu medya ve yerel kaynaklardan edinilen bilgilerden anlaşılmaktır.

Aradan geçen günlere rağmen, ilgili makamlar facianın boyutları ve failleri hakkında kamuoyuna tatmin edici bir açıklamada bulunmamışlardır.

İzmir Barosu Yönetim Kurulu aldığı karar ile petrol / kimyasal madde sızıntısının, hukuksal ve cezai anlamda sorumlularının ortaya çıkarılması için bir çalışma ekibinin kurulmasına karar vermiş,

Kirliliğin meydana gelmesine neden olanların, kusuru olanların, faillerin ortaya çıkarılabilmesi için hukuksal / yargısal sürecinin işletilmesi için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapılması kararı almıştır.

Av. Mustafa Çetin

İzmir Barosu Başkan Vekili