HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Ulusal ve Uluslararası Hukukta Çevrenin Korunması Konferansı Yapıldı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu tarafından Dünya Çevre Günü dolayısıyla 8 Haziran 2018 günü “Ulusal ve Uluslararası Hukukta Çevrenin Korunması” başlıklı bir konferans düzenlendi.

12:14 . 10 Haziran 2018

İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu tarafından Dünya Çevre Günü dolayısıyla 8 Haziran 2018 günü “Ulusal ve Uluslararası Hukukta Çevrenin Korunması” başlıklı bir konferans düzenlendi.

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Muammer Erçoban gezegenimizde, çevre sorunları artmaya devam ederek su kirliliği, toprak kirliliği, hava kirliliği ve atıklar sorunlarının birleşmesi neticesinde iklim değişikliği gibi birçok önemli sorunu beraberinde büyüttüğünü söyleyerek “yaygınlaşan kirlilik/kirleticiler; başta insanlar olmak üzere tüm çevreyi, tüm doğayı tehdit eder duruma varmıştır” dedi. Muammer Erçoban daha fazla kâr ve sömürü için çevreyi hiçe sayan politikalardan vazgeçilmesi, bu kapsamda toprağımıza, suyumuza, havamıza, kıyılarımıza, meralarımıza, ormanlarımıza kısaca tüm yaşam alanlarımıza birlikte sahip çıkmak zorunluluğu bulunduğunu vurgulayarak “İzmir Barosu daha iyi yarınlar için mücadeleye devam edecektir” dedi.

 

Konferansın konuşmacısı olan Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Muhlis Öğütçü ise dünya devletlerinin ilk kez 5 Haziran 1972’de Birleşmiş Milletler bünyesinde toplanarak Stockholm Bildirgesini imzaladıklarını söyledi. Bu bildirgenin uluslararası hukuk açısından devletleri bağlamamakla birlikte moral, ahlaki ve siyasi bir değeri olduğunu söyleyen Öğütçü, bildirgenin uluslararası hukukta çevrenin korunmasını insan hakları ile bağlantı kurarak ele alan dünya üzerindeki ilk belge olduğu ifade etti.

 

Konferans kaydını aşağıda izleyebilirsiniz.