Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

07.02.2018 14:23:28
Baroların Türkiye Sevdası Onurlu Tarihlerinde Saklıdır

“TÜRKİYE” ibaresi, Türkiye Barolar Birliği’nin isminin bir parçası olmanın ötesinde tüm meslektaşlarımızın ve yurttaşlarımızın yüreğine kazınmış ve aynı zamanda biz avukatlar ve meslek örgütümüz için bir bilinç düzeyindedir.

Baroların Türkiye Sevdası Onurlu Tarihlerinde Saklıdır

Sayın Cumhurbaşkanı partisinin grup toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye Barolar Birliği’nden “TÜRK” adının çıkarılması yolunda düzenleme yapılması için Bakanlar Kurulu’nu göreve çağırmıştır.

İzmir Barosu olarak her şeyden önce şunu söylemeliyiz ki, Türkiye Barolar Birliği’nin isminde bulunan “Türkiye” ibaresi, kamu kurumu niteliği taşıyan derneklerde olduğu gibi Bakanlar Kurulu kararı ile değil, kanunla verilmiştir ve ancak kanunla değiştirilebilir.

İzmir Barosu, bu sevdasının gereğini her zaman ve her zeminde yüzlerce kez kanıtlamış bir anlayışı kendisine tarih olarak kabul etmiş bir gelenekten gelmektedir. İzmir Barosu, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda, yüzünü aydınlığa dönmüş, hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını, temel hak ve özgürlükleri, insan onurunu, Cumhuriyet değerlerini sonuna kadar savunmuş, emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı her zaman en dik duruşu göstermiş bir kurumdur. Ve böyle bir tarihe sahip olan bir kurum olarak diyoruz ki;

YAPILACAK HİÇBİR KANUNİ DÜZENLEME YÜREĞİMİZDEKİ TÜRKİYE SEVDASINI SİLEMEZ.

BAROLARIN TÜRKİYE SEVDASI, ONLARIN ONURLU TARİHLERİNDE SAKLIDIR.

İçinden geçtiğimiz günler, milli birlik ve beraberliğe gerçek manada ihtiyaç duyduğumuz günler. İzmir Barosu olarak Yüce Türk Milleti’ne çağrımız, böyle günlerden geçerken Türkiye Barolar Birliği’nin ismindeki “TÜRKİYE” ibaresinin kaldırılmak istenmesinin hangi amaca hizmet ettiği hususunun değerlendirilmesidir.

Sayın Cumhurbaşkanımıza  son olarak Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağına, anayasaya ve hukukun üstünlüğüne, demokrasiye bağlı kalacağına dair  ettiği yemini, savunma mesleğinin  yargının kurucu unsuru olduğunu ve yargının da ülkelerin şah damarı olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlatıyor, Türkiye Barolar Birliği’nin, İzmir Barosu’nun ve diğer baroların her zaman ve her yerde Türk Milleti’nin  ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü, bağımsız yargıyı, hukukun üstünlüğünü ve emperyalizme karşı ülkenin bütünlüğünü savunmaya devam edeceğini ifade ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

İZMİR BAROSU BAŞKANLIĞI