Nasıl Başvurulur?

20.06.2015 12:31:48

Ekonomik açıdan zayıf olan bireylere bu durumlarına rağmen hak arama olanağı veren adli yardım hizmeti, hakları, salt iyi birer norm olmaktan çıkarmakta ve hayata geçen etkin kavramlar olmasını sağlamaktadır.

İZMİR BAROSU ADLİ YARDIM BAŞVURUSU

Kimler Yararlanabilir

Avukatlık ücretlerini ve diğer yargılama giderlerini karşılama olanağı bulunmayanlar, bu durumlarını kanıtlamak kaydıyla, adli yardım hizmetinden yararlanabilirler.

Nasıl Başvurulur

*İZMİR BAROSU  BAŞKANLIĞI'NA hitaben yazılacak bir dilekçe,

*Avukatlık ücretlerini ve diğer yargılama giderlerini karşılama olanağının bulunmadığını belgeleyen muhtarlıklardan  alınma fakirlik kağıdı,

*Nüfus cüzdanı fotokopisi,

*Tapudan üzerine kayıtlı gayrimenkulu olup olmadığına ilişkin belge,

*SGK'dan sosyal güvencesi olup olmadığına ilişkin belge,

*Başvurunun haklı olduğunu kanıtlamaya yardım edecek diğer belgelerle birlikte,

Adli yardım isteminde bulunulabilir.

Yukarıdaki koşulları taşıyan adli yardım istemleri büromuz tarafından kaydedilerek başvurucularla bir ön görüşme yapılır. Görüşme sırasında adli yardım görüşme formu düzenlenir ve başvurucuya bir taahhütname imzalatılır.Yapılan değerlendirme sonucunda adli yardım koşullarını taşıdığı anlaşılan başvuruculara avukatlık hizmeti vermek üzere bir avukat atanır.

Nereye Başvurulur

İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde İZMİR BAROSU ADLİ YARDIM (HALKA HİZMET) ÖN BÜROSUNA, ilçelerde Adli Yardım Temsilcilerine başvurulabilir.

İzmir Barosu Adli Yardım (Halka Hizmet) Ön Bürosu, İzmir Adliyesi C- Blok, 1.Kat 102  numaralı odada hizmet vermektedir.