Tanıtım

17.06.2015 12:54:29

İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu 34 üyeden oluşmakta olup on beş günde bir Pazartesi günleri saat 17.00'de İzmir Barosu merkez binasında toplanmaktadır. Komisyon Aralık 2010 tarihinde başladığı toplantılarına düzenli olarak devam etmektedir. Bu süreçte Komisyon, kent ve çevre sorunlarına bir yandan hukuki bir bakış açısıyla cevap vermeye çalışırken, diğer yandan son yıllarda küresel çapta yükselen çevre hakları ihlallerine karşı yine küresel çapta yürütülen çevre mücadelelerinin insan hakları mücadelesinin merkezine oturduğu ve sadece insanlar için değil, taşı, toprağı, bitkisi, kuşu, böceği, balığı, velhasıl tüm doğa için yaşamsal varoluş mücadelesine dönüştüğü gerçeğini de aklından çıkarmamaktadır. Bu gerçek üzerinden hareket eden Komisyon, çevre mücadelesinde söyleyecek sözü ve taşıyacak yükü olan bütün meslektaşlarımızı çalışmalara davet etmektedir.