MERKEZLER

Atatürk ve Cumhuriyet Değerleri İçin Önemli İşbirliği

İzmir Barosu Atatürk Araştırma Merkezi yenilenmiş hizmet birimi çeşitli barolardan gelen meslektaşlarımızın katılımıyla 30 Mart 2018 günü açıldı

İzmir Barosu Atatürk Araştırma Merkezi’nin yenilenmiş çalışma biriminin açılışı, İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Muğla, Aydın, Antalya ve Balıkesir barolarından meslektaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, bütün baroların Atatürk Araştırma Merkezlerini, komisyonlarını hayata geçirmesi gerektiğini söyleyerek ortak çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

İzmir Barosu Atatürk Araştırma Merkezi’nin yenilenmiş çalışma biriminin açılışı, İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin, Sayman Av. Muammer Erçoban ile İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Muğla, Aydın, Antalya ve Balıkesir barolarından avukatların katılımıyla gerçekleştirildi. İzmir Barosu’nun merkez binasında çalışmalarını sürdürecek olan İzmir Barosu Atatürk Araştırma Merkezi (ATAM) kamuoyunda daha çok Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine yönelik saldırı ve hakaretlere karşı açtığı davalarla biliniyor.

Açılışta konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, bütün baroların Atatürk Araştırma Merkezlerini, komisyonlarını hayata geçirmesi gerektiğini vurgulayarak, barolarda yönetimler değişse bile bu merkezlerin çalışmalarına devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Av. Aydın Özcan, ülkemizin konumu ve yaşanan tarihsel süreç itibarıyla hala geçmişe özlem duyanlar olduğunu söyleyerek bu anlayışla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.  İzmir Barosu’nun bir yandan bu anlayışla mücadele ederken öte yandan bu alanda çalışan akademisyenlerle birlikte bilimsel çalışmalar da yürüttüğünü söyleyen Av. Aydın Özcan “bu çalışmalara diğer baroların da katılımını önemsiyoruz” dedi.

İzmir Barosu Atatürk Araştırma Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Muammer Erçoban ise Atatürk’ün Türk Milleti’nin ortak paydası olduğunu söyleyerek “bu noktada bu birlikteliğin çok önemli bir başlangıç olduğunu ve ciddi bir ses getireceğini düşünüyorum” dedi.

İzmir Barosu Atatürk Araştırma Merkezi tarafından yapılan çalışmalar ve takip edilen davalar ile ilgili bilgilendirmelerin de yapıldığı toplantıda katılan baroların temsilcileri başta Atatürk, Atatürkçülük, Cumhuriyet ve tarihimiz konusunda tüm baroların katılımıyla farklı şehirlerde halka inecek çalışmalar yapılması ve Atatürk'e hakaret davaları ile ilgili şikayet ve dava takipleri konusunda gerekli çalışma ve işbirliği yönünde kararlar aldılar.