MERKEZLER

Panel Yapıldı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu, Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubeleri ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen panellerin üçüncüsü olan “9 Eylül’ün Bilinmeyen Kahramanları” Paneli yapıldı.

İzmir Barosu, Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubeleri ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen panellerin üçüncüsü olan “9 Eylül’ün Bilinmeyen Kahramanları” Paneli yapıldı. Panele konuşmacı olarak TBMM Eski Başkan Vekili ve ADD Bilim Danışma Kurulu Üyesi Uluç Gürkan ile Dokuz Eylül Üniversitesi İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mehmetefendioğlu katıldı.

 

İzmir kurtuluşunun 93. yıldönümünde düzenlenen panel saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Panelin açılış konuşmasını yapan Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan şunları söyledi:

 

“Bugün, düşmanın Mondros’u Sevr’i dayattığı ortamda, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde düşmanı İzmir’de denize dökmemizin 93. yıldönümünü hep birlikte yaşıyoruz, gururluyuz. Ama emperyalistler daha önce Balkanlarda oynadıkları oyunları şimdi Güneydoğu’da terör örgütleriyle, maşalarıyla hayata geçirmek istiyorlar. Biz 77 milyon olarak hep birlikte hukuk paydasında, adalet paydasında birleşerek terörün karşısında durmalıyız. Bunu başardığımız takdirde bu emperyalist oyunları boşa çıkarırız. İzmir Barosu olarak biz her zaman hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını savunuyoruz, savunmaya da devam edeceğiz, basın özgürlüğünü savunuyoruz savunmaya da devam edeceğiz.”