MERKEZLER

İzmir Barosu, Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nu Ziyaret Etti

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu Cezaevi Komisyonu ve Genç Avukatlar Meclisi üyesi meslektaşlarımız, Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nu Ziyaret Etti

İzmir Barosu Cezaevi Komisyonu ve Genç Avukatlar Meclisi üyesi meslektaşlarımız, Baro Yönetim Kurulu üyemiz Av. Hatice Betül Harmanşah ile birlikte Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nu ziyaret ettiler. Kurum Müdürü Vural Temur’un da bir sunum gerçekleştirdiği ziyaret sırasında sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.

 

Adalet Bakanlığı’ndan alınan özel izin çerçevesinde 15 Eylül 2017 günü gerçekleştirilen ziyaret sırasında tutuklu ve hükümlü çocuklarla görüşme imkanı da bulan meslektaşlarımız, Baro ve komisyon üyeleri tarafından temin edilen topları çocuklara hediye ettiler.

 

Çocuklarla yapılan söyleşi sırasında Baro Yönetim Kurulu üyesi Av. Betül Harmanşah, Cezaevi Komisyonu Üyesi Av. Tekin Özkan ve Genç Avukatlar Meclisi’nden Av. Gamze Kaya avukatlık mesleğinin öneminden bahsederek, suça sürüklenme ve tekrar suç işlenmesinin önüne geçilmesi anlamında meslek sahibi olmanın gerekliliğini vurguladılar.

 

Av. Betül Harmanşah, Av. Tekin Özkan ve Av. Gamze Kaya’nın yanı sıra Av. Tolga Bozdağ, Av. Doğukaan Türkucu, Av. Arda Kurhan, Av Damla Sişdağ, Av. Hatice Belkıs Çetin, Stj. Av. Musa Keser ve Stj. Av. Egemen Akın’ın katıldığı ziyaret sırasında infaz kurumunda bulunan çocuklar tarafından halkoyunları gösterisi gerçekleştirildi.