BASIN AÇIKLAMALARI

Basına ve Kamuoyuna

TVNet isimli TV kanalında 7 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan ‘Derin Tarih’ isimli programda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaretlere sahne olmuştur. İzmir Barosu Başkanlığı olarak, hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını sağlamak amacıyla ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

BASINA VE KAMUOYUNA

TVNet’te 7 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan  ‘Derin Tarih’ isimli programda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaretlerine sahne olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan hakkında “Çankaya’nın nikahsız First Lady’si” diyecek kadar alçalmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına dil uzatan Süleyman Yeşilyurt, Atatürk ve manevi kızı Afet İnan hakkında mesnetsiz ithamlarda bulunmuş; Atatürk ve İnan arasında baba - kız ilişkisi dışında başka bir ilişki olduğunu iddia edecek kadar küçülmüştür. Birilerinin tetikçiliğini ve borazanlığını yapan bu kişinin nerden bu gücü aldığı ise program yaptığı kanala sormak gerekmektedir. Bilinmelidir ki bu uydurma iddialar, o iddiaların sahiplerinin kendi düşünce sisteminin tasavvuru niteliğinde olabilirler.

Bu kendini bilmez kişi Atatürk’e ve İnan’a iftira atarak sadece kendisini lekelemiş ve aynı zamanda suç işlemiştir. Bu zatın amacı Atatürk'ü seven ve onun ilkeleri, devrimleri, idealleri peşinde koşan insanları kasten yaftalarken, bir taraftan da Atatürk’ü incitmeyi, küçük düşürmeyi, yıpratmayı ve bu suretle hakareti amaçlamaktır. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suretiyle bölmektir.

Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ederek 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’u ihlal etmiştir. Suç işleyen, sadece iftiracı bu zat değildir, aynı zaman da bu zatın iftiralarını yayınlayan TV Net’in sorumlularıdır.

İzmir Barosu Başkanlığı olarak, hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını sağlamak amacıyla hem bu kişi hakkında hem de iftiralarını yayınlayan TV Net sorumluları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağımızı.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.08.05.2017

İZMİR BAROSU BAŞKANLIĞI