MERKEZLER

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Adliye Birimi Açıldı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin adliye birimi hizmete girdi. Meslektaşlarımız, hakim ve savcılar ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı açılış töreni 14 Şubat 2017 günü yapıldı.

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin adliye birimi hizmete girdi. Meslektaşlarımız, hakim ve savcılar ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı açılış töreni 14 Şubat 2017 günü yapıldı.

 

Açılışta konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, çok anlamlı bir ilke imza attıklarını belirterek,  “İzmir Barosu her konuda olduğu gibi bu konuda da öncü baro olma özelliğini ortaya koyuyor” dedi. Av. Aydın Özcan Çocuk Hakları Merkezi’nin daha önce merkez baro binasında çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek İzmir Adliyesi içerisinde bir fiziki alana ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle bu birimi hayata geçirdiklerini ifade etti. Av. Aydın Özcan sözlerine; “burada gönüllü meslektaşlarımız çocuk hakları ile ilgili başta cinsel istismar davaları olmak üzere çocuklara uygulanan her türlü haksızlığa karşı hizmet verecekler. Velileri ve çocukları burada dinleyeceğiz ve çocuklara uzanan her türlü haksızlığa karşı mücadele edeceğiz. Ben her şeyden önce Çocuk Hakları Merkezimizde çalışan meslektaşlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Onlar ülkenin neresinde olursa olsun, Karaman’da, Nizip’te, Adana’da, Şırnak’ta, Hakkari’de kısacası ülkenin neresinde olursa olsun bu davaları bizzat takip ediyorlar, davalara müdahil oluyoruz, o haksızlıkların bir daha yaşanmaması için sanıkların en ağır şekilde cezalandırılması için mücadele veriyoruz.

 

Bu anlamda sivil toplum örgütleriyle çok güzel bir birliktelik oluşturduk. Sonuçlarını da almaya başladık. Gerek meslektaşlarımızın gerekse bu alanda çalışan sivil toplum örgütlerinin, burada çocuk hakları ile ilgilenen bir birim olduğunu, adliye bünyesinde olduğunu ve telefonlarına ulaşılabilecek bir şekilde bu hizmeti sunduğunu bilmelerini isteriz.

 

Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak amacıyla, çocuklarımızı topluma kazandırmak amacıyla çok daha başarılı çalışmalara imza atacağız. Ayrıca bünyemizde pedagoglar eşliğinde çocukların ifadesi alınması anlamında gerekli girişimleri yapacağız.

 

Ben inanıyorum ki İzmir Barosu’nun bu girişimi bütün diğer barolara örnek olacak ve Türkiye çapında bir örgütlenmeyi hayata geçireceğiz.”

 

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. İlke Erol ise, merkezde görev alan kırk gönüllü avukat olduğunu ifade ederek, her gün burada bir avukat ve bir stajyer avukatın nöbet tutacağını söyledi. Av. İlke Erol, Bu merkez aracılığıyla ilk anda başvuruların alınacağını ama sonrasında gerek duyulursa CMK ve Adli Yardım servislerinden avukat görevlendirmesi yapılarak mağdura ücretsiz hukuksal destek sağlanacağını söyledi. İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin ağırlıklı olarak çocuk istismarı davaları ile uğraştığını ancak bunun dışında çocuk işçiliğinden, madde bağımlılığına kadar çocuğa uzanan her türlü alanda çalışmaya devam etiğini söyleyen Erol, açılışa katılan herkese teşekkür etti.

 

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Bayraklı’da bulunan İzmir Adliyesi B Blok 331 numaralı odada hizmet verecek. Merkezin telefonu ise 232 400 00 14.