MERKEZLER

Stajyer Avukatlar Arası Kurgusal Duruşma Yarışması Ege Bölge Elemeleri Tamamlandı

Türkiye Barolar Birliği tarafından üçüncü kez düzenlenen Avukat Stajyerleri Kurgusal Duruşma Yarışması’nın Bölge elemeleri gerçekleştirildi. Finali 24-25 Eylül 2016 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan yarışmanın Ege Bölgesi elemeleri İzmir Barosu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan üç yıldan bu yana bu yarışmayı sürdüren Türkiye Barolar Birliği’ni kutlayarak, “İzmir Barosu olarak Staj Eğitimine çok önem veriyoruz. İzmir Barosu olarak stajyer avukatların iyi eğitim alarak mesleğe tam olarak hazır hale gelmeleri için gerekli teorik ve pratik bilgileri vermeyi amaçlıyoruz. Bunun için de stajyer avukatlar arası kurgusal duruşmaları çok önemsiyoruz. Son iki yılda stajyer avukatlara ceza hukuku, aile hukuku, iş hukuku, asliye hukuk ve ticaret hukuku konularında yaklaşık 18 tane kurgusal duruşma yaptırdık. Aynı zamanda ilk kez ödüllü bir kurgusal yarışma düzenledik. Bu çalışmalarda mesleki açıdan büyük bir gelişme yaşandığını görüyoruz. Bu çalışmaların diğer barolarda da yavaş yavaş yapılmaya başlandığını görmek gerçekten mutluluk verici.” dedi.

İzmir, Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, Manisa, Muğla, Kütahya Barosu’ndan stajyer avukatların katıldığı yarışma sonunda Muğla Barosu Stajyer Avukatlar Ekibi birinci olurken, İzmir Barosu Stajyer Avukatlar Ekibi ikinciliği kazandı.

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ >>>