KOMİSYONLAR

İzmir Barosu 4. İş Hukuku Günleri Tamamlandı

İzmir Barosu tarafından her yıl düzenlenen İş Hukuku Günleri'nin dördüncüsü 3-4 Nisan 2015 günlerinde tamamlandı

Açılış konuşmasını İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan yaptığı Sempozyumun ilk oturumun başkanlığını Yargıtay 22. Hukuk Dairesi Başkanı Seracettin Göktaş yaptı. İlk oturumda Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Muhittin Astarlı "İş Hukukunda İkale/İbraname" başlıklı sunumu, Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hakan Keser ise "İş Güvencesi ve Bildirimli Fesih" başlıklı sunumu gerçekleştirdi.

İlk gün yapılan ikinci oturumda oturum başkanlığını Yargıtay 10. Hukuk Dairesi Başkanı Süleyman Caner yaptı. Oturumda "Çalışma Koşullarında Esaslı Değişiklik" başlıklı sunum Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim Üyesi Prof.Dr. Şükran Ertürk tarafından gerçekleştirildi.

İkinci gün yapılan ilk oturumda Yargıtay 21. Hukuk Dairesi Başkanı Mesut Balcı oturum başkanlığını gerçekleştirdi. Karşıyaka 2. İş mahkemesi Hakimi Uğur Erçetin "İşe İadede Süreler ve Sonuçları" başlıklı sunumu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Ekmekçi ise "Sendikal Tazminat" başlıklı sunumu gerçekleştirdiler.

İkinci günün son oturumunda Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Serkan Odaman oturum başkanlığını yaparken, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Üyesi Bektaş Kar "Yeni Borçlar Kanunu Çerçevesinde İş Kanununa Göre Psikolojik Taciz ve Yargıtay Uygulaması" başlıklı sunumu gerçekleştirdi.

Sempozyum Yargıtay Onursal Başkanları Mehmet Handan Surlu, Necdet Okay, Osman Güven Çankaya, Tuncer Özmen de etkinliğimize katılmışlardır.

Meslektaşlarımız tarafından büyük bir ilgiyle izlenen sempozyumun her oturumu soru ve cevaplarla zenginleştirildi.