MERKEZLER

Gaziemir'de Kadın ve Şiddet Paneli Yapıldı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslar arası Mücadele Günü nedeniyle Gaziemir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Kadın ve Şiddet” paneli yapıldı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslar arası Mücadele Günü nedeniyle Gaziemir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Kadın ve Şiddet” paneli Av. Meliha Yaman Yurdugül’ün moderatörlüğünde Av. Gökçe Çiçek Türkmen ve Av. Tuğçe Denizer’in sunumlarıyla 25.Kasım.2016 tarihinde Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi Nazım Hikmet Salonunda gerçekleştirildi.

 

Av. Meliha Yaman Yurdugül’ün  “ KELEBEKLER ADIYLA EFSANELEŞEN MİRABEL KARDEŞLER TECAVÜZ EDİLEREK ÖLDÜRÜLDÜLER FAKAT MÜCADELELERİ ÖLMEDİ, KADIN HAKLARINA GÖNÜL VERMİŞ KELEBEKLER ORDUSU TÜM DÜNYAYI SARDI.     BU KELEBEKLER ORDUSUNUN BİR PARÇASI OLAN İZMİR BAROSUNA BAĞLI BİZ 310 GÖNÜLLÜ MERKEZ AVUKATI KADIN HAKLARI MERKEZİMİZDE SİZE YARDIMA HAZIRIZ.  KİMSESİZ, ÇARESİZ VE YALNIZ DEĞİLSİNİZ.  KELEBEĞİN KANADINDAKİ O UFACIK IŞIK ZERRECİKLERİ GÜNEŞİNİZ OLANA KADAR YANINIZDAYIZ.” sözlerinin ardından İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezinin tanıtım filmi gösterildi. Daha sonra Av. Gökçe Çiçek Türkmen Şiddet, Şiddet türleri ve İhbar yükümlülüğünü,  Av. Tuğçe Denizer ise 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin önlenmesine dair yasayı merkeze gelen vakıalardan ve basına yansıyan olaylardan örneklerle anlattılar.  

 

Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ile İzmir Barosu’nun Kadın Hakları Merkezi’nden sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Nuriye Kadan’ın başından sonuna kadar hazır bulunduğu panelde Okul müdürleri, müdür yardımcıları ve rehber öğretmenler toplam 200 kişi olarak yer alırken, 10. ve 11. sınıf öğrencileri velileriyle birlikte katıldılar. 350 kişilik salonu dolduran davetlilerin panel hakkında olumlu mesajlar vermeleri üzerine Kaymakam Yaşar Dönmez, Gaziemir de ilki gerçekleştirilen bu farkındalık çalışmasının devamını diledi.