Basına ve Kamuoyuna

Bir kez daha belirtiriz ki; illegal yapılanmayla en kararlı şekilde mücadele edilmelidir. Ancak bu süreçte “Kurunun yanında yaşın da yanmaması” gerektiğini, adil yargılanma hakkını zedeleyen her türlü işlemin karşısında olduğumuzu saygıyla kamuoyuna duyuruyoruz.

14:18 . 21 Ekim 2016

15 Temmuzdan sonra başlayan cemaatle mücadele sürecinde pek çok meslekten ihraç, gözaltı ve tutuklamalar yaşanmaktadır. Bunun son örneği de YARSAV’ ın hukuksuzluklar karşısında dik duruşuyla tanınan başkanı hakim Murat Aslan hakkındaki gözaltı kararıdır.

Siyasi iradenin söz konusu yapının tasfiyesinde, gerçek adalete ulaşmak için mutlaka hukuka uygun bir süreç işletmesi gerektiği aşikardır. Evrensel ceza hukukunun genel kuralları işletilmek suretiyle somut delilden sanığa gidilmeli, şüpheden sanık yararlanır ilkesi işletilmelidir. Uygulanan bu gözaltı ve tutuklamaların, amacını aşarak muhaliflere ve aydınlara yönelik bir cadı avı olmasından büyük bir endişe duymaktayız.

Bir kez daha belirtiriz ki; illegal yapılanmayla en kararlı şekilde mücadele edilmelidir. Ancak bu süreçte  “Kurunun yanında yaşın da yanmaması” gerektiğini, adil yargılanma hakkını zedeleyen her türlü işlemin karşısında olduğumuzu saygıyla kamuoyuna duyuruyoruz.

Av. Aydın ÖZCAN

İzmir Barosu Başkanı