Ziyaret

Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan İzmir İstinaf Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Aygün'ü makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

10:14 . 12 Mayıs 2016

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan İzmir İstinaf Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Aygün'ü makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan, Bölge Adliye Mahkemelerinin Türk Hukuk sistemi için önemli bir kilometre taşı olacağını söyleyerek vatandaşların bu mahkemeler aracılığıyla adalete erişimlerinin kolaylaşacağını belirtti.

Özcan ayrıca yedi merkezden biri olan ve İzmir, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak yargı alanlarını kapsayacak olan İzmir Bölge Adliye Mahkemesinin çalışmaya başlamasıyla İzmir’in hukuksal anlamda bir cazibe merkezi olacağını belirterek İzmir Barosu olarak Bölge Adliye Mahkemeleri konusunda meslektaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla çeşitli çalışmalar yapıldığını, Bölge Adliye Mahkemelerinin 20 Temmuz 2016 tarihinde göreve başlamasından hemen önce, 9 Haziran’da İzmir Barosu Av. Nevzat Erdemir Konferans Salonu’nda tam gün sürecek istinafla ilgili idare, hukuk ve ceza alanlarında ayrı ayrı çalışmalar yapılacağını, çalışmalara akademisyenler ile ilgili hukuk, idare ve ceza mahkemelerinin temsilcilerinin de katılacağını dile getirdi.