Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

Marka Hakları ve Haksız Rekabet Davaları Konferansı Yapıldı

17.04.2016 17:05:33

İzmir Barosu tarafından “Marka Hakları ve Haksız Rekabet Davaları” konulu bir konferans gerçekleştirildi.

İzmir Barosu Konferans Salonu’nda 15 Nisan 2016 günü gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin yaptı.

İki oturum halinde gerçekleştirilen konferansın moderatörlüğünü İzmir Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi Hakimi İlhami Güneş yaptı.

İlk oturumda “6102 sayılı TTK’da Haksız Rekabet Davaları, Ticaret Ünvanı ve İşletme” adı başlıklı bir sunum da gerçekleştiren İlhami Güneş ardından Av. Hayriye Değirmenci Yadel’in gerçekleştirdiği  “Uygulamada Marka Tescil Başvurularında Mutlak ve Nispi Red Nedenleri” sunumuyla ilk oturum sona erdi.

İkinci oturumda Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ahmet Türk “Marka Koruma Kapsamı ve Tazminat Davaları”, İzmir Fikri ve Sınai Hakları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ali Osman Kaynak “Fikri Mülkiyet Suçlarında Soruşturma-Patent-Faydalı Model ve Endüstriyel Tasarımlarda Cezai Koruma”, İzmir 1. Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi Hakimi Önder Bayrak ise “Marka Suçları ve Telif Suçlarının Değerlendirilmesi” başlıklı sunumları gerçekleştirdiler.