Geleneksel Avukatlar Günü Balosu Yapıldı

İzmir Barosu Geleneksel Avukatlar Günü Balosu 9 Nisan 2016 günü gerçekleştirildi.

21:29 . 11 Nisan 2016

İzmir Barosu ve İzmir’in beş hukuk fakültesinin birlikte düzenlediği Göç ve İltica Sempozyumu sonrası düzenlenen geceye Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Selanik Barosu Başkanı Av. Nikolaos Valergakis, Filibe Barosu Önceki Dönem Başkanı Av. Emilia Nedeva, önceki dönem baro başkanlarımız, sempozyuma konuşmacı olarak katılan yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen ve meslektaşlarımız katıldı.

Grup Aegean Band eşliğinde süren gecede bir konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan şunları söyledi:

“Son iki gündür İzmir’de bulunan beş hukuk fakültesi ile birlikte İzmir Barosu olarak dünyanın gündeminde olan göç ve iltica konusunda uluslararası bir sempozyum gerçekleştirdik. Bu akşam aramızda sempozyuma da katılan Selanik Barosu Başkanı ve Bulgaristan’dan Filibe Barosu Önceki Dönem Başkanı da var. Her iki baronun da ülkelerinin ikinci büyük barosu olduğunu hatırlatmak isterim.

İzmir Barosu olarak bir grup meslektaşımızla birlikte geçtiğimiz 10 Kasım’da Atamızın doğduğu evde olmak üzere bir Yunanistan gezisi yapmıştık. O gezi sırasında Yunanistan’daki Dedeağaç, Gümülcine, İskeçe ve akabinde de Selanik baroları ile Yunanistan’daki mahkemeleri ziyaret ettik. Yunanistan’daki bütün bu barolar bizi çok iyi karşıladı. Ama özellikle Selanik Barosu bambaşka karşıladı. O gün kurmuş olduğumuz iyi ilişkiler sayesinde bugün Selanik Barosu aramızda ve çok yakın bir zamanda da Selanik Barosu’yla kardeş baro protokolü imzalayacağız. Aynı şekilde üç dört ay önce yönetim kurulumuzla birlikte Filibe Barosu’nu ziyaret ettik. Bizi üç gün boyunca çok iyi ağırladılar, kendimizi adete evimizde hissettik, kardeş baro protokolü de imzaladık. O nedenle Filibe Barosu önceki dönem başkanı Sayın Emilia Nedeva aramızda. Bu üçlü sacayağını Balkan ülkelerinde komşu ülkeler olarak daha da genişletmek istiyoruz. Ve amacımız İzmir Barosu olarak, kardeş barolarımızla stajyer değişimi, sempozyumlar, paneller yapmak, fikir alışverişinde bulunarak barolar arasındaki dostluğu yayarak, mesleki dayanışmayı gerçekleştirmek. Özellikle de bölgemizde siyasi iktidarlar tarafından uygulanan, uygulanmak istenen insan hakları ihlallerine karşı güç birliği yaparak hukukun üstünlüğünü ve yargı bağımsızlığını hep birlikte savunmak.

Bugün aramızda yine Türkiye Barolar Birliği Başkanımız var. Sağolsun ne zaman davet ediyorsak her zaman yanımızda, kendisine teşekkür ediyoruz. Gerçekten biz göreve geleceğimiz sırada genel kurulda yapmış olduğumuz konuşmada da başta İzmir’de bulunan hakim ve savcılarla, Cumhuriyet Başsavcılığı’yla ve İzmir’deki bütün sivil toplum örgütleriyle kol kola omuz omuza gireceğiz demiştik. Bugün bunu başardık. Aynı duyguyu Barolar Birliği’yle de yaptık.

Barolar Birliği’yle ilk olarak sağlık konusunda işbirliğine gittik. Göreve geldiğimiz andan itibaren iki ay içinde yedi kurum dokuz hastane ile işbirliği yaparak meslektaşlarımıza dokunduk. Meslektaşlarımız 185 bin liraya kadar yatarak tedavi olma imkanına kavuştular. Ceketleriyle hastaneye giriyorlar, ceketleriyle çıkıyorlar. Göreve geldiğimizde inanın birçok meslektaşımız hastanelerde rehin kalmıştı. Bunu yüksünmeden söylüyorum. Birçok meslektaşımız hayatını yitirmesine rağmen çocukları senet imzalamak suretiyle hastanelerden kurtulmuşlardır.

Şimdi yine Türkiye Barolar Birliği ile İzmir Barosu’nda meslektaşlarımıza hizmete devam ediyoruz. Başta Adliye’de bulunan Baro birimini baştan sona yeniledik. Bilgisayarları, çalışmayan diş hekimliğini yeniledik. Şimdilerde Merkez Binamızın tadilatı bitmek üzere. Bozuk olan asansörlerimizi, konferans salonumuzu yeniledik.  Sizlere iki müjde daha vermek isterim. İzmir Barosu çatısında Baro Kafeyi yaklaşık on gün sonra açıyoruz. Yine meslektaşlarımızın çok istediği Alsancak’ın göbeğinde de Baro Lokali açılacak ve meslektaşlarımıza %30 indirim yapacak.

Şunu söylemek isterim ki; İzmir Barosu meslektaşlarıyla var. İzmir Barosu Başkanı ve yönetim kurulu meslektaşlarına hizmet için var. Biz her zaman baro avukat içindir dedik ve bu sloganımızı hayata geçirdiğimiz için kendimizle gururluyuz ama en önemlisi de siz meslektaşlarımızın yüzünde o tebessümü gördüğümüz için kendimizi mutlu hissediyoruz. Ben eğer yapacak başka bir işimin kalmadığını düşünürsem baro başkanlığına aday olmayacağım. Ama daha yapacak çok işimiz var ve bunları da gerçekleştireceğiz. Türkiye Barolar Birliği’yle birlikte yapacağız. İzmir Barosu istese tek başına yapar, tarihte örnekleri de var. Ama biz birlikten güç doğduğunu biliyoruz.

Çok vaktinizi almak istemiyorum ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Ülkemizdeki hukuksuzluğa karşı İzmir Barosu her türlü dik duruşu göstermiştir. Bazı meslektaşlarımız bizi eleştiriyor ama İzmir Barosu ilk kez 20 bin kişiyle Gündoğdu Meydanı’nda insan hakları ihlallerine karşı, hukuksuzluğa karşı 79 baro ve Türkiye Barolar Birliği’yle omuz omuza yürümüştür.

Yine İzmir Barosu’nda basın özgürlüğüne karşı yapılan saldırıları İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi ile birlikte İzmir Barosu ev sahipliğinde basın açıklamasıyla kınamıştır.

Hatırlayınız İzmir Valiliği iç güvenlik yasa tasarısının Meclis’te görüşüldüğü sırada bir yönetmelik çıkardı, hemen ertesi günü dava açtık, iki gün sonra o yönetmelik geri alındı.

Bunlar sadece birkaç örnek. Emin olun ki her türkü hukuksuzluğa karşı dimdik ayaktayız hiçbir şeyden çekinmiyoruz. İzmir Barosu’nu gücü budur. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."