Sosyal Medyada Bilişim Suçları Paneli Düzenlendi

İzmir Barosu tarafından 1 Nisan 2016 günü “Sosyal Medyada Bilişim Suçları” paneli düzenlendi

22:21 . 02 Nisan 2016

Panelin moderatörlüğünü Yaşar Üniversitesi Bilişim Hukuku Öğretim Üyesi ve İzmir Barosu İnternet ve Bilişim Komisyonu üyesi Av. Nevhan Akyıldız, Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ahmet Koltuksuz ve IT Güvenlik uzmanı Akın Tosunlar konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu İnternet ve Bilişim Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Cem Cemal Coşkan şunları söyledi:

“Günümüzde internet ile birlikte bilgisayar, tablet veya akıllı telefonlar gibi teknolojilerin kullanımının artması ve hayatımızın her alanına girmesiyle bilişim suçları da doğal olarak artmıştır.

Bu sebeple biz de komisyon olarak bilişim hukuku nedir, bilişim suçları nelerdir, sosyal medya boyutu nedir, internet kullanıcıları olarak nelere dikkat etmeliyiz, bilişim suçlarıyla ilgili soruşturma ve yargılama safhası nasıldır, deliller nasıl toplanır gibi sorulara cevap bulabilmek ve biz hukukçular için gerçekten bakir olan böyle bir alanda bilgilenmek amacıyla bu paneli yapmaya karar verdik”

Panel sonunda İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan tarafından konuşmacılara plaketleri verildi.