Mülteci Hakları Hukuku ve Uygulamaları Konulu Komisyonlar Toplantısı

“Göç ve İltica Kapsamında Mülteci Hakları Hukuku ve Uygulamaları” konulu eğitim ve paylaşım semineri 20 Şubat 2016 günü İzmir Barosu’nda düzenlendi.

12:31 . 21 Şubat 2016

İzmir Barosu Adli Yardım Merkezi, Kadın Hakları Merkezi, Çocuk Hakları Merkezi ile Göç ve İltica Komisyonu yürütme kurulu ve komisyon üyelerinin katılımıyla  “Göç ve İltica Kapsamında Mülteci Hakları  Hukuku ve Uygulamaları” konulu eğitim ve paylaşım semineri 20 Şubat 2016 günü İzmir Barosu’nda düzenlendi.

İzmir Barosu'nun Göç ve İltica Komisyonu, Adli Yardım Merkezi, Kadın Hakları Merkezi ve Çocuk Hakları Merkezinin ortak paydasını oluşturan Mülteciler başlığı altındaki özellikle kadın ve çocukların hukuksal statüleri, hakları ile adli ve idari uygulamalar hakkında paylaşımda bulunulması çalışmaların aktarılmasının amaçlandığı toplantının açılış konuşmasını Adli Yardım Merkezi ile Göç ve İltica Komisyonumuzun sorumlu yönetim kurulu üyeliklerini yapan Av. Cem Cemal Coşkan yaptı. Av. Cem Cemal Coşkan, bu çalışmayla mülteciler yönünden yapılan hukuki yardımların, haklarının, statülerinin ve uygulamaların diğer komisyon çalışmalarıyla desteklenerek katılımcılarla paylaşmayı amaçladıklarını, komisyonlar arası paylaşım ve eğitim çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi.

Toplantıda gerçekleştirilen sunumları Göç ve İltica Komisyonu üyelerimizden Av. Taner Kılıç, Av. Eda Bekçi, Av. Emine Sarı, Av. Ayşegül Yılmaz Karaağaç, Adli Yardım Merkezi adına Av. Şenol Karaaslan, Çocuk Hakları Merkezi’nden Av. Ayşe Melek Özener ve Av. Nilay Sakaoğlu, Kadın Hakları Merkezi’nden Av. Aytül Arıkan yaptılar.

Seminer sonunda İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi ve İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nuriye Kadan ile Adli Yardım Merkezi ve Göç  ve İltica Komisyonu sorumlu yönetim kurulu üyesi Av. Cem Cemal Coşkan katılımcılara sertifikalarını sundular