Ceza Muhakemesi Kanunu Kapsamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı Yapıldı

10:10 . 30 Kasım 2022

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü etkinlikleri kapsamında 26 Kasım 2022 tarihinde İzmir Barosu ev sahipliğinde “Ceza Muhakemesi Kanunu Kapsamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Av. Figen Özler Merder’in yaptığı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Rahime Erbaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Pınar Bacaksız, Arş. Gör. Seda Yağmur Sümer ve İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Gözde Önal'ın konuşmacı olarak katıldıkları Çalıştay, İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezinden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Elçin Kılınçer Ot 'un hafta sonu olmasına rağmen yoğun katılımın kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir kazanım olduğunu vurgulayan açılış konuşması ile başladı.

Devamında moderatör Av. Figen Özler Merder çalıştay sürecinin nasıl planlandığını ve konuşmacıların kısa özgeçmişlerini katılımcılarla paylaştı.  Dr. Öğr. Üyesi Rahime Erbaş’ın “Kadına Karşı Şiddette Ceza Muhakemesi Makamlarının Risk Analizi ve Risk Değerlendirmesi” konu başlığı ile yaptığı ilk sunumun ardından Dr. Öğr. Üyesi Pınar Bacaksız “Kadına Karşı Şiddette Ceza Muhakemesinde Delil ve İspat Sorunu”nu değerlendirdi.  Çalıştay, Arş. Gör. Seda Yağmur Sümer'in “Kadına Karşı Gerçekleştirilen Sanal Şiddette Ceza Muhakemesinde Delil ve İspat Sorunu”, Av. Gözde Önal'ın “Ceza Muhakemesi Kanunu'nda Mağdur Haklarına İlişkin Düzenleme ve Değişiklikler ile Uygulamada Karşılaşılan Sorunlar” başlıklı sunumların ardından üç ana başlık üzerinde, oluşturulan grupların interaktif yöntemlerle gerçekleştirildiği atölye çalışması ile devam etti.

Atölye çalışmaları sonunda hazırlanan raporlardan derlenecek olan çalıştay sonuç raporu yakın zamanda meslektaşlarımız ile paylaşılacaktır.