HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

“Şiddetin Görünmeyen Yüzü” Başlıklı Panel Düzenledi

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

11:16 . 28 Kasım 2022

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında İzmir Barosu ve Yaşar Üniversitesi Hukuk Topluluğu işbirliği ile “Şiddetin Görünmeyen Yüzü”  başlıklı panel düzenledi.
 
 
Moderatörlüğünü İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezinden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Elçin Kılınçer Ot’un yaptığı panele Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Candide Şentürk Akaner, İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Av. Funda Ekin ve Doç. Dr. Özlem Belkıs konuşmacı olarak katıldı.
 
 
Panelde ilk sözü alan Dr. Öğr. Üyesi Candide Şentürk Akaner “Kadına Karşı Şiddetin Bir Türü Olarak Israrlı Takip Suçu” konusunda sunum yaptı. 
 
 
Ardından konuşan Doç. Dr. Özlem Belkıs ise “Sahne Sanatlarında Cinsel Taciz” konulu sunumunda #MeToo ve #SusmaBitsin gibi çarpıcı örnekleri de dile getirdi. Her insanın şiddet ve tacizden arındırılmış bir ortamda yaşama ve çalışma hakkına sahip olduğunu belirten Belkıs, özellikle çalışma yaşamına ilişkin sunum yaptı.
 
 
Av. Funda Ekin ise “Bana Uygulamanı Anlat Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim” başlıklı sunumunu yaptı. Araştırma sonuçlarının verilerini sunan Av. Funda Ekin,  İstanbul Sözleşmesi 34.maddesi ve 6284 sayılı Kanuna değinerek  “Kadına yönelik şiddeti ve erkek şiddeti durmuyor. Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz diyoruz. Bizim en önemli problemlerimizden biri şu, ısrarlı takip suçu tek başına işlenmiyor. Tacize, cinayetle birlikte işleniyor. Israrlı takibin görüldüğü anda hızlı bir şekilde cezalandırılma gerekiyor.” dedi.  
 
 
Panel soru cevap bölümüyle sona erdi.