İzmir Barosu tarafından 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle Dr. Cavidan Soykan’ın katılımıyla “Birleşmiş Milletler Küresel Göç ve Mülteci Mutabakatları: 2015 Mülteci Krizi Sonrası Nereden Nereye?” başlıklı bir panel düzenlendi.

16:17 . 24 Haziran 2022

Soykan yaptığı sunumda, Birleşmiş Milletlerin hiçbir zaman göç sorununu çözmek istemediğini ifade ederek “Amaç, mültecilikten bahsettiğiniz zaman eğitimli, ülkeye katkısı olacak, çalışma hayatına emek piyasasına katkısı olacak mülteciyi almak ve onu bir şekilde entegre ederek kullanmak.” dedi. Türkiye’nin bu noktada hata yaptığını ifade eden Soykan “Bir göç politikasının olmaması Türkiye’nin en büyük hatası.” İfadelerini kullandı.

Panelin açılışında bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel ise mülteciliğin bugün için dünyanın en yakıcı sorunlarından biri olduğunu ifade ederek, son dönemlerde yaşananların bu alanda çok sayıda sözleşme hazırlayan, çalışmalar yapan Birleşmiş Milletlerin de bakışını farklılaştırdığını dile getirdi.

Çalışmanın sonunda İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu sorumlu yönetim kurulu üyesi Av. Ayşe Kaymak tarafından Dr. Cavidan Soykan’a teşekkür belgesi verildi.

Panel kaydını aşağıda izleyebilirsiniz.