HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Stajyer Avukatlar İzmir Barosu Ev Sahipliğinde Bir Araya Geldi

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

21:30 . 21 Haziran 2022

İzmir Barosu ev sahipliğinde, toplam 37 barodan 100 stajyer avukatın katıldığı “Stajyer Avukatlar Çalıştayı” 17-18 Haziran 2022 tarihlerinde yapıldı. Çalıştaya, İzmir Barosu Stajyer Avukatlar Komisyonu katılımcılarından; Stj. Av. Ali Ahmet Pekgöz, Stj. Av. Cemre Uçar, Stj. Av. Çağla Nur Çavdar, Stj. Av. Görkem Baş, Stj. Av. İpek Özmen, Stj. Av. Melisa Sultan Karataş, Stj. Av. Musa Hanci, Stj. Av. Suay Didar Süman ve Stj. Av. Yağmur Doğan çalıştay koordinatör ekibi olarak; Stj. Av. Berkay Gökdüman, Stj. Av. Ecem Çetin, Stj. Av. Ebru Toprak, Stj. Av. İrem İvdil ve Stj. Av. Osman Alptekin Çolak raportör olarak; İzmir Barosu stajyerlerinden; Stj. Av. Hakan Demirtaş, Stj. Av. Halime İdil Küçükal,  Stj. Av. Kazım Kandil, Stj. Av. Samet Gümüş ve Stj. Av. Taylan Ali Işık katılımcı olarak katkı sağladılar.

 

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel; İzmir Barosu’nun, stajyer avukatların mesleğe hazırlanması için elinden ne geliyorsa, gereken ne varsa hayata geçirmek için uğraştığını ifade ederek “Çünkü şunun farkındayız: Biz kürsünün her tarafından daha donanımlı olmak zorundayız. Avukatlar, bu ülkenin geleceğini temsil ediyor.  O yüzden bu onurlu mesleğin adayları olarak sizlerin bu çabanın içinde olması bizim için çok önemli.” dedi. 

 

Çalıştayın tamamen İzmir Barosu Stajyer Avukatlar Komisyonu tarafından hazırlandığını dile getiren Av. Özkan Yücel, “Ben çok verimli bir sonuç çıkacağına inanıyorum. Buradan çıkacak sonucun ileride hazırlamaya çalıştığımız Avukatlık Kanunu’nda staja ilişkin bölümleri belirlemek için başlangıç olacağı yönünde bir inancımız var. Buradan ne çıkarırsanız harekete geçmek istediğinizde İzmir Barosu olarak yanı başınızda sizinle birlikte yürüyeceğimize söz veriyoruz.” dedi.

 

Açılışta konuşan TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan ise, staja ilişkin kangren haline gelen sorunların gerçekten etkili yöntemlerle ve birlikte mücadele ederek çözülebileceğini ifade ederek “Göreve başlayalı altı ay kadar oldu. Stajdaki sorunlar silsilesini dönem dönem Bakanlığa ve Meclis’e taşıdık, yöntemlerimizi önerdik. Çok sayıda çalışma götürdük. Tahminim bu iki gün sürecek olan çalıştayda sorunların tamamı görüşülecek, tartışılacak, çözüm yöntemleri ortaya konulacak. Ben de çok net olarak sizin huzurunuzda şunun sözünü verebilirim: Türkiye Barolar Birliği de, eminim tüm barolar da buradan çıkacak sonucun sonuna kadar takipçisi olacaktır.” dedi.

 

İlk gün atölye çalışmalarında;

- Türkiye’deki Hukuk Fakültelerinin Niteliği Komitesi

- Karşılaştırılmalı Ulusal ve Uluslararası Hukuk Stajyerleri Komitesi

- Staj Eğitim Müfredatı Komitesi

- Çalışma Şartları ve Ücret Komitesi

- Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve Mevzuat Komitesi

konularını tartışıp sorunları tespit eden ve çözüm önerilerinin bulunduğu birer rapor hazırlayan stajyer avukatlar, ikinci gün değerlendirme ve sonuç toplantısında bu çözümleri oylayıp sonuç bildirgesi hazırladılar. Değerlendirme toplantısında alınan karar ile çalıştay katılımcıları, hazırlanacak olan çalıştay sonuç bildirgesini ve stajyer avukatlar manifestosunu düzenleyerek bütün muhataplarına iletmeyi ve ayrıca bir eylem planı oluşturmayı kararlaştırdılar.

 

Stajyer avukatların sorunlarının bir meslek onuru sorunu olduğunu belirten katılımcılar, talepleri karşılanıncaya kadar mücadeleden ve demokratik hak kullanımından vazgeçmeyeceklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını belirttiler.