HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Toplumsal Cinsiyet Temelli Şiddetin Önlenmesi Bildirisi Kamuoyu İle Paylaşıldı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

11:49 . 24 Kasım 2021

Aralarında Bornova Belediyesi, İzmir Barosu, İzmir Kent Konseyi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti 'nin de yer aldığı 179 kurum ve kuruluş tarafından hazırlanan "Toplumsal Cinsiyet Temelli Şiddetin Önlenmesi" Bildirisinin tanıtım toplantısı, Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un okuduğu bildirinin üst metninde şu ifadeler yer aldı:

 

“Tüm insanların eşitliği, güvenliği, özgürlüğü, bütünlüğü ve onuruna ilişkin hak ve ilkelerin cinsiyet ayrımı gözetmeksizin evrensel olarak uygulanmasının acilen gerekli olduğunu kabul eder, özellikle kadına yönelik şiddet sorununun niteliğine, ciddiyetine ve büyüklüğüne dikkat çekmede tüm kurumlar olarak oynadığımız rolü göz önünde bulundurarak, en acil ve etkili adımlarla ‘’Toplumsal Cinsiyet Temelli Şiddetin Önlenmesi’’ bildirisine ilişkin, aşağıdaki taahhütleri ciddiyetle ilan ederiz. Bu konuda farkındalığın yaratılması ve adım atılması için her türlü çabanın gösterilmesini amaçlarız”"

 

İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel ise “ ‘Şu kadar süre içinde, şu kadar kadın, şu şekilde öldürüldü’ demeyeceğim. Artık isimleri ve rakamları vermek istemiyorum. Çünkü alışmaktan korkuyorum. Maalesef acıyı istatistiğe döktük. Oysa değerli olan mücadele etmek. Bu yüzden herkesin taşın altına elini koyması, şiddetin bitmesi adına ne yapabiliyorsa yapması gerekiyor. Erkek ya da kadın değil, insan üzerinden, adalet üzerinden, eşitlik üzerinden güzel bir gelecek inşaa edebiliriz. Bu gün de bunun için buradayız. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” sözleri ile duygularını dile getirdi.