İzmir Barosu Genel Kurulu

Daha önce de söylediğimiz gibi anayasaya, kanuna, hukuka aykırı olan bu kararı tanımıyoruz. Baroların ve avukatların varlığına, seçme ve seçilme hakkına kast eden bu anlayışa karşı tüm meslektaşlarımızı 17/10/2020 Cumartesi günü saat 10:00’da Fuar 3 numaralı hole davet ediyoruz.

23:46 . 15 Ekim 2020

Genel Kurulu’muzun ertelenmesi kararına karşı açılan davalardan İzmir 6. İdare Mahkemesi’nde görülen davada yürütmeyi durdurma hususunda karar vermek için davalıya 15 gün süre verilmiş; İzmir 1. İdare Mahkemesi’nde görülen davada ise Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.

Hukuka uygun karar veren İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin kararına dayanarak baromuzca İlçe Seçim Kurulu’na Genel Kurul hazırlıkların yapılması amacıyla 15/10/2020 tarihinde başvurulmuştur.

İlçe Seçim Kurulu 15/10/2020 tarihli kararı ile yürütmeyi durdurma kararını tanımayarak seçim yapılması talebimizi kesin olarak reddetmiştir.

İzmir Barosu Başkanlığı