HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Siyasi İktidar Bugün, Seçme ve Seçilme Hakkının Sadece Kendi İstediği Şekilde Kullanılacağını İlan Etmiştir

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

20:53 . 02 Ekim 2020

01/10/2020 tarihinde, daha önce siyasi iktidar tarafından tehdit edilen ve hedef gösterilen Anayasa Mahkemesinin çoklu baro yasasının iptali istemini reddetmesi üzerine, barolar ve TBB’nin seçimlerinin yeni düzenlemeye göre gerçekleşeceği kesinleşmiştir. Metin Feyzioğlu’nun TBB Başkanı olarak kalması için seçim sisteminin dahi değiştirildiği dönemde kanunun açık hükmüne rağmen normlar hiyerarşisini alt üst eden bir genelge ile baroların seçimlerinin erteleneceği konuşulmaktadır. Baro seçimlerini pandemi gerekçesiyle iptal edenler, daha büyük riskler altında gerçekleşecek siyasi parti kongrelerini serbest bırakarak toplumun aklıyla dalga geçtiklerini bir kez daha göstermişlerdir.

 

Bugün alınan başka bir kararla ise Kars Belediyesi’nin seçilmiş başkanı Ayhan Bilgen tutuklanmış, belediyenin seçilmiş meclis üyeleri gözaltına alınmış, belediye ve seçmen iradesi adeta tasfiye edilerek tutuklama ile aynı anda Kars Belediyesi’ne kayyum atanmıştır.

 

Tüm bu antidemokratik uygulamalarla siyasi iktidar seçme ve seçilme hakkını fiilen ortadan kaldırmıştır.

 

İzmir Barosu olarak baroların seçimlerinin kanuna aykırı olarak ertelenmesi suretiyle Metin Feyzioğlu’nun TBB’nin başında kayyum olarak bırakılmasına ve yine seçmenin iradesi yok sayılarak belediyelere atanan kayyumlara karşı olduğumuzu, ülkemizde demokrasiyi ve temel insan haklarını ortadan kaldıran düzenlemelerle mücadeleyi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

İzmir Barosu Başkanlığı