İzmir Barosu Düş Yolcuları Adalet Ödülü’nü Aldı

11:50 . 11 Ağustos 2020

Suruç Aileleri İnisiyatifi, katliamın beşinci yılında adalet mücadelesi yürütenlere “Düş Yolcuları Adalet Plaketleri”ni verdi. 8 Ağustos 2020 günü gerçekleşen törende İzmir Barosu da çoklu baro yasasına karşı adalet mücadelesi yürüten barolar adına ödüle layık görüldü.

İzmir Barosu adına ödülü alan Yönetim Kurulu üyemiz Av. Afhan Topel, “İzmir Barosu olarak Suruç mağdurlarının adı geçtiğinde hiç tereddüt etmeden buraya koşmaktan çok memnunuz. Çünkü bu bizim için bir görevdir. Suruç bizim için kanayan bir yara. Suruç’un failleri bulununcaya, mağdurlarının acıları nispeten hafifletilinceye kadar da mücadelemiz sürecek. Biz İzmir Barosu olarak nerede adaletsizlik var, nerede insan haklarına yönelik bir müdahale var, nerede hukukun üstünlüğüne yönelik bir müdahale var oradayız. Çok özel bir şey yapmıyoruz. Tüm avukatların, tüm baroların yapması gereken, görevimiz olan bir şeyi yapıyoruz. Bunu yaparken de ödüllendirilmiş olmak bize gurur veriyor” dedi.