İbrahim Gökçek’in Cenazesinde Yaşananların Hukukla, Ahlakla, Vicdanla Açıklanması Mümkün Değildir.

13:31 . 10 Mayıs 2020

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek "Konser yasaklarının kaldırılması için” başlattığı ölüm orucunu konser başvurusunun kabul edilmesi yönünde görüşmelerin başlaması üzerine sonlandırmış ancak perşembe günü maalesef hayatını kaybetmişti.

Dün İbrahim Gökçek’in cenazesi için Cemevinde düzenlenen törene gaz bombaları ile saldıran polis cenazeyi kaçırmış, ailenin avukatları olarak orada bulunan meslektaşlarımız Av. Didem Baydar Ünsal, Av. Seda Şaraldı ve Stj. Av. Doğa İncesu gözaltına alınarak, haklarında 4 günlük gözaltı kararı verilmiştir.

Naaşın defnedilmek için götürüldüğü Kayseri’de bir grup tarafından "naaşın buraya defnedilemeyeceği, defnedilmesi halinde çıkartılıp yakılacağı" beyan edilmiştir. Kolluk kuvvetleri ise bu gruba hiçbir müdahalede bulunmayıp defin işlemine katılan yurttaşlara müdahaleyi seçmiştir.

Yaşanan olayların hukukla, ahlakla, vicdanla açıklanması mümkün değildir.

Tüm insani değerlerden yoksun bu uygulamayı tarihin not ettiği unutulmamalı,  meslektaşlarımıza yönelik haksız gözaltı işlemine derhal son verilmelidir.