HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Bilişim Hukuku Yaz Kampı Tamamlandı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu ve Bilgisayar Mühendisleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği iş birliği ile ilki düzenlenen “Bilişim Hukuku Yaz Kampı” eğitim ve eğlence bir arada sloganı ile Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Tesisleri’nde 13-15 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

16:58 . 17 Eylül 2019

İzmir Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu ve Bilgisayar Mühendisleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği iş birliği ile ilki düzenlenen “Bilişim Hukuku Yaz Kampı” eğitim ve eğlence bir arada sloganı ile Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Tesisleri’nde 13-15 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Avukat, Stajyer avukat, bilgisayar mühendisi ve öğrencilerden oluşan 117 kişilik grup hem eğlendi, hem öğrendi, hem de yeni arkadaşlıklar kurarak mesleki deneyimlerini aktarma fırsatı yakaladı.

 

Kampa katılan Baro Başkanımız Av. Özkan Yücel, emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, ilk kez gerçekleştirilen kampın devamının da düzenleneceğini belirtti. Farklı disiplinlerle ortak çalışma yapılmasının önemine vurgu yapan Av. Özkan Yücel, bu bağlamda gerçekleştirilen etkinliğin faydalı olacağına inandığını dile getirerek bu ve benzeri etkinliklerin İzmir Barosu tarafından düzenleneceğini ve destekleneceğini dile ifade etti.

Av. Özkan Yücel’e konuşmasının sonunda Bilgisayar Mühendisleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fehmi Özkaner tarafından İzmir Barosu adına Ege ormanlarına bağışlanan Ege Orman Vakfı Fidan Bağışı Sertifikası sunuldu.

 

İlk gün tanışma toplantısı ile başlayan kamp, katılımcıların gruplar halinde oynadıkları makine oyunu ile eğlenceli anlara sahne oldu. Serbest zamanda futbol ve film izleme etkinliği yapıldı.

 

İkinci gün, Av. Çağatay Üsküdar tarafından “Bilişim Suçları”, Dr. Öğr. Üyesi Armağan Ebru Bozkurt Yüksel tarafından “Yapay Zeka ve Hukuk”, Ali Rıza Ersoy tarafından “Endüstri 4.0”, Prof. Dr. Vahap Tecim tarafından “E-Ticaret, E-İşletmecilik”, Av. Hakan Eriş tarafından “KVKK”, Kayahan DEDE tarafından “Girişimcilik Hukuku” eğitimi verildi. Eğitimler sonrasında katılımcılar, eğitmenler ile tanışma ve bilgi alışverişinde bulunma fırsatı yakaladı. Eğitimler sonrasındaki serbest zamanlarda katılımcılar sohbet etme, masa tenisi, bilardo, voleybol, basketbol oynama ve denize girme fırsatı buldu. İkinci gün akşamında mühendislerden oluşan “Gülşah & Jolly Band” isimli grup tarafından sürpriz bir konser verildi. Tesisin amfi tiyatrosunda gerçekleştirilen konserde katılımcılar da şarkılara eşlik edip dans ederek eğlendi.

 

Üçüncü gün, Av. Resul Göksoy tarafından verilen “Adli Bilişim ve Bilirkişilik” eğitimi ile başladı. Av. Çağatay Üsküdar tarafından verilen “Blockchain” eğitimi ile eğitimler tamamlandı. Katılım Belgelerinin teslimi ve kapanış konuşmaları ile kamp sonuçlandırıldı.