Hasankeyf İçin

20:02 . 18 Temmuz 2019

Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesinin, Ilısu Barajı projesi kapsamında su altında kalmasına tepki göstermek amacıyla aralarında Baro Başkanımız Av. Özkan Yücel’in de bulunduğu yirmi ilin baro başkanı Hasankeyf'te bir araya geldi.

Ömrü ancak elli yıl olacak olan Ilısu Barajı’na kurban edilmek istenen ve UNESCO’nun Dünya Kültür Miras Listesi’nin kriterlerinin onda dokuzunu taşıyan dünyadaki tek yer olma özelliğini taşıyan Hasankeyf’e ilişkin yapılan açıklama sırasında konuşan Baro Başkanımız Av. Özkan Yücel, "Bu katliamda payı olanlara sesleniyorum: 12.000 yıllık bir mirası rant uğruna katlediyorsunuz. İnsanlığın yüz karasısınız. Çocuklarınıza bırakacağınız tek miras 'utanç' olacak" dedi.