Ankara Barosu Yalnız Değildir

İşkencecilere karşı mücadelede yan yana durmayı da, insan haklarını korumak için el ele vermeyi de iyi biliriz.

21:05 . 12 Temmuz 2019

İşkencecilere karşı mücadelede yan yana durmayı da,  insan haklarını korumak için el ele vermeyi de iyi biliriz.

Ankara Barosu tarafından 29.05.2019 tarihinde  açıklanan ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan şahıslara işkence yapıldığına  dair somut bulguları kamuoyu ile paylaşan rapor hakkında İçişleri Bakan Yardımcısının Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda yapmış olduğu FETÖ kaynaklı uluslararası bir komplo iddiasını reddediyoruz.

Barolar, Avukatlık Kanunu'nun kendilerine yüklemiş olduğu insan haklarını savunmak ve korumak görevleri doğrultusunda, işkence ve diğer zalimane gayrıinsani ve alçaltıcı tüm muamele ve cezalara karşı tepki vermekle mükellef resmi kurumlardır. Görevinin gereğini layıkıyla yerine getirmeye ve bu surette ülkemizin çağdaş uluslar ailesinin onurlu bir mensubu olması ülküsünü gerçekleştirmeye tüm gücüyle çaba sarf eden Ankara Barosu'nu kriminalize etme, tarihi boyunca FETÖ ve benzeri hiçbir terör örgütüyle yan yana dahi gelmemiş, tarihi bu yapılarla  mücadele ile geçmiş meslektaşları zan altında bırakma,  bu yöntemi usul olarak benimseyen tüm kişi ve kurumların sicillerinde ömürleri boyunca taşıyacakları kara bir leke olarak kalmaya mahkumdur.

Ankara Barosu’nu bu tür komplo teorileri ile yıpratmaya çalışan şahısları en şedit biçimde kınıyor ve istifaya davet ediyoruz.

Ankara Barosu yalnız değildir.

İzmir Barosu Başkanlığı