Ticari Davalarda Arabuluculuk Konferansı Düzenlendi

İzmir Barosu tarafından 20 Mayıs 2019 günü “Ticari Davalarda Arabuluculuk” başlıklı bir konferans düzenlendi.

18:53 . 21 Mayıs 2019

İzmir Barosu tarafından 20 Mayıs  2019 günü “Ticari Davalarda Arabuluculuk” başlıklı bir konferans düzenlendi.

Av. Arb. Ali Erinç Soyer kolaylaştırıcılığında yapılan konferansa Yaşar üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul-İcra ve İflas Hukuku Ana Bilim Dalı öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgehan Yeşilova, LL.M ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi UBYO Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Ayan konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, İzmir Barosu olarak arabuluculuğun mevcut uygulama şekline ilişkin eleştirilerin baki olduğunu ve bunların değiştirilmesi için mücadeleden de hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini ifade ederek ”bununla birlikte bir gerçeğimiz var. Ticari davalarda arabuluculuk bugün artık hayatımızın içinde. Hangi dava ticari, hangi davalarda arabulucuya gitmek gerekir, hangi davalar için ön şarttır? Bütün bunlar için yurttaşların hak kaybına uğramaması için meslektaşların mağdur olmaması için bu çalışmaları yapmak bizim için kaçınılmaz” dedi.

Konferans kaydını aşağıda izleyebilirsiniz