Staj Eğitimi Kurgusal Duruşmalarla Pratiğe Dönüyor

İzmir Barosu Staj Eğitim merkezi tarafından düzenlene kurgusal duruşma çalışmaları devam ediyor. 20. kez düzenlenen Özel Hukuk çalışması 27 Nisan 2019 günü İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda yapılırken, 25. kez düzenlenen Ceza Hukuku çalışması ise 18 Mayıs 2019 günü İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi Salonu’nda yapıldı.

08:57 . 21 Mayıs 2019

Özel Hukuk çalışmasına 70, Ceza Hukuku çalışmasına ise 50 stajyer avukat meslektaşımızın katıldığı çalışmanın açılışında konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, kurgusal duruşma çalışmalarında kolaylaştırıcı meslektaşlarımızla stajyer avukatların neredeyse birebir çalışma imkanı bulduğunu ifade ederek, “küçük gruplarla çalışıyoruz. Bunun faydasını göreceğinize eminim. Herkesin söz söylemesine imkan tanıyan bir çalışma yöntemi bu. Hazırlayanlar açısından çok zor bir süreç olmasına rağmen tüm arkadaşlarımızı mesleğe olabildiğince iyi hazırlama çabası içinde olmamız sebebiyle tercih ettiğimiz bir yöntem. Ben sizlere ve tüm kolaylaştırıcı meslektaşlarımıza çalışmaya koymuş oldukları emek için teşekkür ediyorum ” dedi.

İzmir Barosu Staj Eğitim merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Afhan Topel’se, çalışmaya emek veren tüm stajyer avukatlarımıza, kolaylaştırıcı meslektaşlarımıza ve İzmir Adliyesi yetkililerine teşekkür ederek “inanıyorum ki kurgusal duruşma çalışmaları meslek hayatınızda size çok yardımcı olacaktır” dedi.